понеділок, 18 лютого 2019 17:00

Тільки у трьох кандидатів в президенти є серйозні економічні програми - експерт

Тільки у трьох кандидатів в президенти є серйозні економічні програми - експерт
Економічний експерт Юрій Гаврилечко назвав кандидатів у президенти з найсильнішими передвиборчими програмами. Фото: Днепр Час

На майбутніх президентських виборах виборці зіткнуться з найскладнішим завданням за весь час інституту президентства в незалежній Україні. Адже на вищий пост в країні цього разу претендує рекордна кількість кандидатів, серед яких також - рекордна кількість нових осіб.

Тому політологи радять виборцям уважніше познайомитися з кандидатами, не покладаючись виключно на інтуїцію і рекламні меседжі політиків. В ідеалі було б завчасно переглянути передвиборчі програми всіх кандидатів.

Економічний експерт Юрій Гаврилечко вивчив програми всіх 44 кандидатів у президенти України, і прийшов до висновку, що тільки три з них йдуть на вибори з серйозними економічними програмами. На думку експерта, цю трійку склали Юлія Тимошенко, Сергій Тарута та Руслан Кошулинський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тему мов педалюють ті, хто нічого не робить для економіки - Тарута

"У Юлії Тимошенко є економічна програма в рамках "Нового курсу", яка кореспондується з її внутрішньополітичної і зовнішньополітичної програмами; у Сергія Тарути є економічна частина програми кандидата, як елемент програми "Країна ЗаПрацює!", що розроблялася не один рік, і до створення якої залучалися фахівці провідних ВНЗ України, а у Руслана Кошулинського є економічна програма, в основу якої покладено економічний націоналізм", - пише у Facebook Юрій Гаврилечко.

Експерт також акцентує увагу виборців на те, що кандидат Тарута пропонує концепцію виходу України з економічної кризи, засновану на трьох принципах: довгі й дешеві гроші, низькі податки і державні замовлення для бізнесу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україні потрібна економічна конституція - Ніколаєнко

У підсумку, як зазначає економічний експерт, раціональним для виборців було б зупинити свій вибір на комусь з цих трьох політиків. "А ось практично всі інші 41 кандидат з зареєстрованих в ЦВК або спрощують все донезмоги (як пан Балашов зі своєю концепцією-панацеєю двох податків 5.10), або взагалі, закликають всіх "небайдужих" громадян "допомогти" з написанням програми (як шоумен Зеленський). Тобто... програм у них, по суті, немає", - робить висновок Юрій Гаврилечко.

І нагадує прописну істину: "Політик може реалізувати тільки той план, який у нього є! І не може реалізувати те, чого у нього немає! Не факт, що передвиборна програма кандидата буде реалізована у повному обсязі, але якщо програми немає взагалі, то і реалізовувати нічого".

До 2030-го Україна може увійти до 30 найбільших економік світу, вважає Сергій Тарута. Зростання ВВП на 10-15% у рік стане можливим завдяки запуску механізмів збалансованого розвитку, що призведе до економічного стрибка, у результаті якого зарплати будуть ринковими, а пенсії гідними, закріпленими економічно.

Зараз ви читаєте новину «Тільки у трьох кандидатів в президенти є серйозні економічні програми - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути