субота, 01 лютого 2014 10:30

Тітушки прискорять падіння влади — політолог

Тітушки прискорять падіння влади — політолог
фото: www.day.kiev.ua

Майдан можна задавити військовою операцією з 10–15 тисячами силовиків із використанням вогнепальної зброї. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" сказав керівник центру "Третій сектор" Андрій Золотарьов.

"Через кілька годин Майдан буде порожній. Будуть убиті. Натомість тисячі інших людей візьмуться за зброю й діятимуть за принципом: бий та тікай. Виникне підпілля. Для влади це може бути страшніше, ніж кілька тисяч радикально налаштованих протестувальників на Грушевського", - зазначив він.

За його словами, зараз діють елементи військово-польової юстиції.

"За кілька шин у багажнику дають два місяці СІЗО. Фактично це є надзвичайний стан. Запровадити його по всій країні не вистачить силового ресурсу. Виводитимуть тітушок? Це тільки прискорить крах влади. Таке не пробачать і батьки-утримувачі Партії регіонів. Запровадження надзвичайного стану чи розкол України зробить жебраком Ріната Ахметова. А він контролює третину вітчизняної економіки. Ахметов — прагматична людина і розуміє: не можна робити країну заручником фобій та амбіцій Януковича", - додав Золотарьов.

Він вважає, що олігархи вже прораховують втрати.

"Бачать, що влада може отримати тактичну, але не стратегічну перемогу. Вона — приречена. Колись Коломойський сказав іншому олігарху: "Життя — це, як супермаркет. Ти можеш брати все, що захочеш. Але пам'ятай, що на виході доведеться розплачуватися". Тому треба шукати точки компромісу. Вони вже вимальовуються. Це суттєве урізання президентських повноважень. Хоча б тому, що Януковича обирали не з такими повноваженнями. Якщо поміняв Конституцію на свою користь, то йди на вибори і доводь, що народ дає на це згоду. Тоді ти — легітимний. Те, що в нас відбулося, це криза легітимності влади. Маємо перезавантажити її", - наголосив політолог.

Зараз ви читаєте новину «Тітушки прискорять падіння влади — політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути