Ексклюзиви
понеділок, 07 квітня 2014 18:08

Тимошенко здала Путіну Схід ще місяць тому - екс-нардеп

Тимошенко здала Путіну Схід ще місяць тому - екс-нардеп
Тарас Чорновіл. Фото:obozrevatel

На східній території України повторюється "кримський сценарій" розвитку подій з деякими корективами.

Про це в коментарі Gazeta.ua розповів політик, колишній нардеп Тарас Чорновіл.

За його словами, ситуація на сході України дещо відмінна від кримської окупації.

"На сході немає Чорноморського флоту, який Росія могла б використати. Також тут незручне географічне розташування. Як показує досвід, де не вистачає можливостей з російської сторони, відбувається підігрування української. Ще на початку березня я передбачав нинішній розвиток подій. Тоді мене багато хто висміював", - заявив Чорновіл.

Політик вважає, що на першому засіданні РНБО нового складу 27 лютого здали не тільки Крим, а й увесь Схід.

"Таке рішення офіційно не озвучували. Його прийняли на основі певних кулуарних домовленостей. Тоді вирішили обрати позицію нейтралітету, не застосовувати зброю, понизити рівень боєготовності та не втручатись в події, пов'язані з активністю сепаратистів. Я ще місяць тому попереджав, що крім Криму точно прийняли рішення здати Донецьку, Луганську та, ймовірно, Харківську області. Щодо півдня України таких рішень не приймалось. Це реальний факт державної зради, яку конвертували в злочинну бездіяльність міліції. За неофіційною інформацією, міліція дістала вказівку не втручатись", - розповів політик.

Сепаратисти впродовж кількох днів захопили низку держустанов. Міліція в сутички не встрявала. Показове стримування силовиками захоплених ОДА переривалось вигуками радикально налаштованих молодиків: "Міліція з народом!".

"На мій погляд, силовий блок української влади відверто здає Луганську, Донецьку та Харківську області. Це складно пояснити. Вигоди тут ні для кого немає. Швидше за все тут простежуються певні домовленості Тимошенко з Путіном. На ганебному засіданні РНБО була присутня Тимошенко, хоча за законом у неї не було на це права. Доступ Тимошенко на секретне засідання, де обговорюють воєнні питання, - також факт державної зради", - заявив Чорновіл.

Зауважимо, Юлію Тимошенко засудили за зловживання службовим становищем на користь Російської Федерації. Справу декриміналізували.

"Складається враження, що між Тимошенко і Путіним збереглись старі домовленості, заявки та залежності, які неможливо переступити. А національні інтереси для такої людини не мають жодного значення. Також у мене є серйозні питання до Турчинова, Авакова, Наливайченка та Яреми, які проявили абсолютну безпорадність та пасивність в боротьбі із сепаратистами", - резюмував Чорновіл.

Нагадаємо, 6 квітня проросійські мітингувальники захопили будівлю Харківської ОДА. У Донецьку радикально налаштовані активісти захопили будівлю ОДА та СБУ. В Луганську сепаратисти взяли штурмом Управління СБУ.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко здала Путіну Схід ще місяць тому - екс-нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути