пʼятниця, 03 червня 2011 15:57

Тимошенко збирається вибити у Фірташа 12 мільярдів доларів - Власенко

Тимошенко збирається вибити у Фірташа 12 мільярдів доларів - Власенко

Лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко судиться із компанією Дмитра Фірташа "РосУкрЕнерго" вже четвертий місяць.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів народний депутат від БЮТу Сергій Власенко.

"В Окружному суді Південного округу Нью-Йорка вже відкрита справа за позовом Тимошенко до Фірташа, "РосУкрЕнерго". Цією справою від Тимошенко займається компанія США. Перспективи цієї справи 50 на 50, поки суд винесе рішення. У нормальному справедливому незаангажованому суді спір — це завжди дискусія аргументів. Тому ми вважаємо, що у нас є можливості виграти цю справу", - сказав Власенко.

Вимоги Тимошенко - відшкодувати збитки Україні, наголосив нардеп.

"Збитки завдані в результаті змови у Стокгольмському суді. Тому вона проситиме трикратну компенсацію. Якщо ми говоримо про те, що вартість природного газу, який було забрано — 12,1 мільярдів кубометрів. Це на суму 4 мільярди доларів. Множте на три і ви отримаєте суму максимальної компенсації, яку можна вимагати. Скільки триватиме це — залежить від багатьох факторів. Це ж не українське правосуддя, в якому в один день приходить скарга прокурора, нікого не повідомляють, за один день виносять рішення і за один день воно вступає в силу", - підсумував Сергій Власенко.

Нагадаємо, учора під час ефіру на одному з телеканалів Юлія Тимошенко заявила, що розпочне розгляд справ проти українських корупціонерів одразу в декількох країнах: "Треба діяти. Щоб діяти, я звернулася, бо тут немає куди, до американського суду. І на компанію "РосУкрЕнерго", на оці всі платформи, на всіх цих бойків, льовочкіних і фірташей, разом з Януковичами, просто подала в американський суд". 

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко збирається вибити у Фірташа 12 мільярдів доларів - Власенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути