Ексклюзиви
середа, 26 листопада 2008 12:45

Тимошенко замовила слово за Росію перед ЄС

Лише забезпечивши європейське покликання Росії та України Європейський Союз зможе продовжувати свій шлях стабільності та процвітання.

Про це йдеться в статті Юлії Тимошенко журналу "The Economist", повідомляє прес-служба Кабміну.

На думку Тимошенко у 2009 році Європейський Союз повинен визнати пріоритетним завданням гарантування того, щоб поточні зміни, які відбуваються в країнах між ЄС та Росією, продовжувались "правильним, мирним і, найважливіше, взаємовигідним шляхом".

Прем"єр сподівається, що Європа почне вирішувати стратегічне завдання щодо вакууму безпеки, який виник в країнах, що знаходяться між Європейським Союзом та Росією.

"У 2009 Європа почне визнавати, що лише забезпечивши європейське покликання Росії та України Європейський Союз зможе продовжувати свій шлях стабільності та процвітання", - наголошує вона.

Прем"єр порівнює сьогоднішні відносини між Україною та Росією з відносинами між Німеччиною та Францією у післявоєнний період та називає їх моделлю для побудови відносин між нашими сусідніми країнами.

"Успіх франко-німецького примирення за останні півстоліття є моделлю, яка дає надію. Мета – чітко зрозуміла: Росія та Україна на шляху до перетворення на двох заможних та дружніх сусідів, на зразок сьогоднішніх Франції та Німеччини", - пише Тимошенко.

"Щоб забезпечити такий результат, існує нагальна потреба запровадити механізми, здатні сприяти реформам та оновленню обох країн не створюючи напруження", - зазначила прем"єр.

Тимошенко також наголошує, що переміщення російсько-українських відносин у ширший європейський контекст зробить їх більш стабільними.

"Під час Помаранчевої революції Україна зробила вибір, не між Росією та Заходом, а між демократією та авторитаризмом. Відносинам між Україною, Росією та ЄС не можна дозволяти дрейфувати. Лише завдяки встановленню міцних інституційних зв"язків по всьому регіону домінуватимуть спільні політичні та економічні проекти, а не страх небезпеки", - пише Тимошенко, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко замовила слово за Росію перед ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути