середа, 26 серпня 2009 15:41

Тимошенко забрала у Януковича "хатинку" в Межигір"ї

Кабінет Міністрів ухвалив рішення про повернення урядової резиденції "Межигір"я" державі. Про це сьогодні на брифінгу повідомила прем"єр-міністр Юлія Тимошенко. "Сьогодні ми затвердили алгоритм дій Міністерства юстиції, МВС з повернення державі урядової резиденції... Це "Межигір"я", там де 140 га землі. Це та резиденція, якою володіли всі уряди України, включаючи ще і часи Щербицького. І хочу сказати, що те, що Янукович особисто для себе цю резиденцію забрав під свою дачу, це не зійде з рук. Сьогодні ми прийняли алгоритм, всі рішення прийняли, щоб повернути державну резиденцію з приватної власності Януковича - державі", - сказала прем"єр.

Раніше Київський апеляційний госпсуд визнав законним відчуження державної резиденції "Межигір"я", де проживає екс-прем"єр Віктор Янукович, і передачу її до приватних рук.

Скандальну славу держдача, де свого часу проживали Володимир Щербицький і Микита Хрущов, одержала в 2007 році, коли Кабміном керував Віктор Янукович. Тоді все майно комплексу, розташоване на 130 гектарах землі, опинилося в руках фірми "Медінвесттрейд". Згодом резиденція була продана "Танталіту".

Співзасновником цієї компанії є підприємець з ОАЕ Сергій Цимбалов. За його словами, на території резиденції він планує спорудити Центр сімейного відпочинку і здоров"я. Його клієнтами стануть представники столичної еліти. У користуванні ж Віктора Януковича залишаться всього 5 гектарів землі.

ProUa
Зараз ви читаєте новину «Тимошенко забрала у Януковича "хатинку" в Межигір"ї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути