середа, 30 травня 2012 14:03

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Тимошенко виступає свідком у справі вбивства Щербаня - Пшонка

Тимошенко виступає свідком у справі вбивства Щербаня - Пшонка
Віктор Пшонка розповів, як "спокійно" розслідується вбивство Щербаня. Фото: obozrevatel.com

Екс-прем'єр України Юлія Тимошенко перебуває в статусі свідка у справі про вбивство в 1996 році народного депутата Євгена Щербаня, повідомив генеральний прокурор України Віктор Пшонка.

"У цій ситуації, якщо йдуть слідчі дії з Тимошенко, вона в статусі свідка... триває слідство на розкриття замовників цього тяжкого злочину", - сказав генеральний прокурор в середу на прес-конференції в Києві, відповідаючи на запитання, чи будуть пред'явлені звинувачення Тимошенко в справі щодо вбивства Щербаня.

Пшонка зазначив, що сьогодні проводяться активні слідчі дії щодо збору доказів стосовно встановлення замовників вбивства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ГПУ вже готова звинуватити Тимошенко у вбивстві Щербаня - ЗМІ

"Йде конкретне розслідування справи на замовлення цього вбивства... ми, що, не розуміємо з вами, що це замовне було вбивство? Так про це говорять ті, хто скоїв цей злочин, що воно було замовленим", - підкреслив генеральний прокурор.

За його словами, в разі встановлення доказів буде пред'явлено звинувачення і матеріали будуть передані до суду.

У той же час генеральний прокурор застеріг робити які-небудь поспішні висновки.

"Не буде цих доказів, буде презумпція невинності певних осіб, і давайте... не штовхати один одного в якісь поспішні відповіді", - сказав Пшонка.

Він також підкреслив, що ця справа розслідується і розслідувалася всі 17 років з моменту скоєння вбивства. У той же час, за його словами, виникли нові обставини, зокрема, "пояснення того ж сина Щербаня, які необхідно перевіряти слідчим шляхом".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Молодшого Щербаня таки перевірять на причетність до вбивства

"Йде спокійна слідча робота", - додав він.

Як повідомлялося, член виконкому Ліберальної партії, депутат Верховної Ради Щербань був розстріляний 3 листопада 1996 року в аеропорту Донецька після прибуття з Москви. Злочинці зникли з місця події на автомобілі. Щербань, його дружина і механік померли в результаті отриманих поранень. Бортінженер літака помер у лікарні від вогнепального поранення в шию. Правоохоронні органи виключили політичну версію вбивства і, як основну, розробляли кримінальну.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко виступає свідком у справі вбивства Щербаня - Пшонка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути