Ексклюзиви
середа, 05 грудня 2007 14:03

Тимошенко вимагає покарати Януковича за провал економічної політики

Лідер блоку її імені Юлія Тимошенко сподівається на усунення посередників між Росією й Україною в поставках газу після обрання її прем"єр-міністром.

Про це повідомила прес-служба БЮТ.

"Я вважаю, що відразу після формування нового професійного демократичного уряду в нас є шанс почати нову конструктивну розмову з російськими колегами, що виключить присутність посередників в енергетичних відносинах між Україною й Росією", - вважає лідер БЮТ.

На думку Тимошенко, підняття Росією ціни на газ для України до 179,5 доларів за 1 тис. куб. м. засвідчило повний і безумовний провал як енергетичної політики уряду на чолі із прем"єром Віктором Януковичем, так і політики всього цього Кабінету Міністрів.

"Бездарно почали - безславно закінчили - це все, що можна сказати про діяльність Кабінету Міністрів протягом півтора років його існування", - говорить вона.

Тимошенко нагадує, що Янукович і очолювана ним Партія регіонів ішла на вибори під гаслами дешевого газу з Росії, а в результаті Україна одержала одну з найвищих цін на газ у Східній Європі.

При цьому вона зазначає, що Росія спочатку навіть погоджувалася на ціну 160 доларів за тисячу кубів.

"Але, як бачимо, ділки з уряду Януковича після "важких і виснажливих переговорів" все-таки змогли переконати менеджмент "Газпрому" накинути нам ще 20 доларів - очевидно, що ці 20 доларів осядуть у бездонних кишенях керівників компанії "РосУкрЕнерго", - говорить Тимошенко.

Вона також нагадує, що голова "Газпрому" Дмитро Медведєв ще на початку жовтня заявив про готовність усунути "РосУкрЕнерго" з відносин між Росією й Україною.

"Тобто Росії "РосУкрЕнерго" не потрібно, однак воно дуже потрібно Януковичу і його міністрам", - зазначає лідер БЮТ.

Водночас, говорить вона, ціна транзиту російського газу через територію України фактично не зросла - Тимошенко переконана, що це повномасштабна корупція, яка загрожує основам енергетичної безпеки країни.

Також вона виступає за відповідальність Януковича за такі дії.

"За повний провал енергетичної політики й сприяння корупції в енергетиці, цій команді, яка сьогодні ще називається "в.о. уряду", доведеться відповідати", - говорить Тимошенко.

Лідер блоку її імені Юлія Тимошенко вважає, що підняття Росією ціни на газ для України до 179,5 доларів за 1 тис. куб. м. - наслідок безглуздої політики Кабінету Міністрів на чолі із прем"єр-міністром Віктором Януковичем.

Україна й Росія домовилися про ціну на імпортний природний газ на кордоні Росії й України 179,5 доларів США на 2008 рік.

На кордоні України й Росії газ в "РосУкрЕнерго" купує спільне підприємство "Укргаз-Енерго" і продає його промисловим підприємствам і теплокомуненерго, а також реалізує його "Нафтогазу Україну" для потреб населення, ТКЕ й бюджетної сфери, пишуть Українські новини.


Зараз ви читаєте новину «Тимошенко вимагає покарати Януковича за провал економічної політики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути