вівторок, 14 лютого 2012 14:12

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Тимошенко відмовилась від обстеження 6-ти лікарів з 11-ти

Тимошенко відмовилась від обстеження 6-ти лікарів з 11-ти

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко відмовилась від участі фахівців МОЗ України та лікарів Державної пенітенціарної служби України (ДПтС) в обстеженні її стану здоров'я.

Зокрема, Державна пенітенціарна служба України повідомляє, що в рамках виконання міжнародних домовленостей, у відповідності з нормами кримінально-виконавчого законодавства та міжвідомчого наказу про створення комісії для медичного обстеження Тимошенко сьогодні, 14 лютого, до Качанівської виправної колонії Харківської області прибула комісія висококваліфікованих лікарів, в тому числі представники від Канади та Федеративної Республіки Німеччина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко обстежать 5 іноземних лікарів і 6 українських

Членами комісії пацієнтці було запропоновано провести обстеження стану її здоров'я на її ж вимогу.

"Однак ув'язнена відмовилась від участі в обстеженні фахівцями МОЗ України та лікарями ДПтС України. Такі заяви Тимошенко є пряме порушення вимог чинного законодавства України, зокрема, ст.116 Кримінально-виконавчого кодексу України, якою передбачено консультування, лікування або обстеження залученими лікарями хворого засудженого під наглядом медперсоналу виправного закладу", - йдеться у повідомленні ДПтС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко може відмовитися від будь-якого лікаря, якщо він їй не сподобається - МОЗ

Тюремники розцінюють таку поведінку екс-прем'єра як "небажання проходити засудженою медобстеження в рамках правового поля".

"Про відмову Тимошенко від запропонованих послуг лікарів складено відповідний акт. Наразі комісія та супроводжуючі особи приймають рішення щодо подальших свої дій", - резюмували у пенітенціарній службі.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко відмовилась від обстеження 6-ти лікарів з 11-ти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

190

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути