вівторок, 14 лютого 2012 11:53

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Тимошенко може відмовитися від будь-якого лікаря, якщо він їй не сподобається - МОЗ

Тимошенко може відмовитися від будь-якого лікаря, якщо він їй не сподобається - МОЗ

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко може відмовитися від обстеження будь-якого фахівця, який входить у спільну медичну комісію, заявила перший заступник міністра охорони здоров'я України, голова комісії Раїса Моїсеєнко.

"Ми домовилися, що комісія буде спільна, ми можемо обговорювати якісь речі. Але якщо Юлія Володимирівна не згодна з якимось або українським фахівцем, або з канадським, або з німецьким, якщо вона не погодиться спілкуватись з ним і не захоче, щоб він брав участь в обстеженні - це не є проблемою", - сказала Моїсеєнко на брифінгу в Харківському аеропорту у вівторок.

У той же час вона не змогла відповісти на запитання, скільки часу знадобиться на проведення обстеження, зазначивши, що фахівці проведуть у Харкові стільки часу, скільки потрібно буде для повного медобстеження екс-прем'єра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тюремщики "інструктують" іноземних лікарів, які приїхали обстежити Тимошенко

Моїсеєнко також нагадала, що комісія буде працювати відповідно до чинного законодавства, яке обмежує можливість самостійної практики іноземних лікарів. Вона додала, що комісію постійно буде супроводжувати медик від Держпенітенціарної служби.

У свою чергу іноземні лікарі, залучені до роботи в комісії, зазначили, що приїхали до України в рамках гуманітарної місії, портативного обладнання із собою не привезли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медики з МОЗ обстежать Тимошенко разом із іноземними лікарями

Відповідаючи на запитання про те, чи зверталися до них захисники екс-глави МВС Юрія Луценка і колишнього т.в.о. міністра оборони Валерія Іващенка, іноземні лікарі зазначили, що питання залучення їх до обстеження цих колишніх чиновників необхідно вирішувати через посольства.

Члени комісії вже попрямували в колонію, де повинні зустрітися з Тимошенко. Перед цим екс-прем'єр має дати письмову згоду на обстеження.

До складу комісії входять 5 іноземних лікарів і 6 українських.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко може відмовитися від будь-якого лікаря, якщо він їй не сподобається - МОЗ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути