понеділок, 16 лютого 2009 09:20

Тимошенко віддасть "Нафтогаз" людині Коломойського

Тимошенко віддасть "Нафтогаз" людині Коломойського
Сьогодні відбудеться рада парламентської коаліції. Депутати, які підтримали уряд Тимошенко, мають намір остаточно узгоджувати всі питання, пов"язані з ротацією членів Кабінету міністрів.

Крім того, предметом кадрових торгів стане посада топ-менеджера найбільшої української держкомпанії НАК "Нафтогаз України". Зараз холдинг очолює Олег Дубина. За інформацією джерел "Дела", близьких до компанії, керівник "Нафтогаза" вже давно виявив бажання залишити свою посаду. Він нібито готовий у будь-який момент написати (за деякими даними, вже написав) прохання про відставку.

Згідно з попередніми домовленостями, "Нафтогаз" очолить представник групи "Приват" Ігоря Коломойського. За даними джерел видання, посаду може посісти один з кращих менеджерів мільярдера — екс-глава "Укрнафти", "нашоукраїнець" Ігор Палиця. Це питання обговорюється керівництвом Кабміну і наближеними до нього депутатами останні декілька тижнів.

Сам не крав і іншим не дам

Головна заслуга в цьому, як стверджує співрозмовник з оточення прем"єра, належить особисто Палиці. "Він зіграв одну з ключових ролей в створенні нової коаліції в парламенті. Фактично Палиця "склеїв" "Нашу Україну", що дозволило відродити більшість", — відзначило джерело видання.

Супротивники керівництва Кабміну також стверджують, що Коломойський зобов"язався забезпечити Тимошенко медіапідтримку напередодні президентських виборів.

Сам Палиця заявив, що поки питання призначення на посаду глави "Нафтогаза" з ним ніхто не обговорював. "Я навіть виключаю, що мені запропонують цю посаду, оскільки сам не крав і іншим не дам", — відзначив він. При цьому він додав, що компанія "Нафтогаз" його взагалі мало цікавить.

Співрозмовник в парламенті, який побажав залишитися неназваним, відзначив, що Палиця "дещо применшує". За його словами, "нашоукраїнець" вирішує, чи варто йому відмовлятися від депутатського мандата. Але навіть якщо Палиця особисто відмовиться від посади, її займе один з інших представників групи "Приват".

Як відомо, "Приват" вже обзавівся своїм представником в структурі "Нафтогазу". Екс-керівник підконтрольного групі нафтопереробного заводу (НПЗ) "Галичина" Олександр Лазорко був влаштований заступником глави "Укртранснафти" ("дочка" "Нафтогазу", монопольний оператор українських нафтопроводів).

Як пише видання, домовленості між урядом і "Приватом" припускають ще одне призначення — колишнього комерційного директора підконтрольній групі "Укрнафти" Валентина Франчука на посаду заступника голови "Нафтогазу". Зараз же, за даними видання, Франчук також розглядається як кандидатура керівника "Укргаздобування".


За матеріалами: Дело, Форпост.
Зараз ви читаєте новину «Тимошенко віддасть "Нафтогаз" людині Коломойського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути