вівторок, 29 грудня 2009 08:26

Тимошенко уявила себе диктатором, який карає неугодних довічним ув"язненням

Тимошенко уявила себе диктатором, який карає неугодних довічним ув"язненням

Прем"єр Юлія Тимошенко знову заявила, що її завданням є встановити в країні диктатуру закону.

Про це вона сказала в ефірі телеканалу ICTV.

"Країні потрібен залізний порядок у владі, щоб влада між собою не воювала. Перше завдання - вибудувати чітку систему влади, порядок. Але не порядок по поняттям. Це теж є такий порядок, коли можна, щоб поняття підміняли закони", - зазначила прем"єр.

За її словами, "порядок -це чітке дотримання Конституції і законів".

"Я хочу відразу після президентських виборів повернутися до тієї можливості, щоб, по-перше, за будь-яке посягання на державну власність, на будь-який замах на корупцію, на будь-які речі, які пов"язані з відвертими крадіжками, був найвищий термін покарання - довічне ув"язнення", - заявила Тимошенко.

"І щоб можна було брати не після того, як з влади підуть, а коли при владі", - додала прем"єр.

"Моє завдання після виборів президента зробити так, щоб в країні з"явилася влада, і диктатура закону, і порядок закону", - вважає вона.

"Нам потрібно зробити так, щоб суддів, хоча б на перших інстанціях, обирав народ", - наголосила Тимошенко.

Також прем"єр вважає, що в країні має з"явитися закон, який "започатковує невідворотну відповідальність судді за неправосудне, продане, перепродане, продажне, корумповане рішення".

Тимошенко також заявила, що у випадку її перемоги на президентських виборах в країні буде обраний прем"єр-міністр. Так вона прокоментувала заяву міністра внутрішніх справ Юрія Луценка<> про те, що у президента Тимошенко не буде прем"єр-міністра.

"Безумовно, так як передбачено Конституцією, буде обраний прем"єр. Я тут не поділяю позицію пана Луценка", - наголосила Тимошенко.

Водночас, за словами прем"єра, вона буде "брати відповідальність за роботу уряду, за роботу кожного міністра".

Тимошенко наголосила, що народ має визначитись з формою правління в державі.

"Наша країна, завдяки багатьом змінам до Конституції, створила просто невродливе утворення, яке не можна назвати президентською формою правління, і не можна назвати парламентською", - заявила вона.

Крім того, коментуючи зауваження щодо того, що міністр Луценко агітує за Тимошенко, прем"єр заявила: "Луценко офіційно пішов у відпустку".

"Пішов тільки тому, що він дуже добре знає, як міністр внутрішніх справ, скільки справ він відкрив, і скільки справ закрила Генпрокуратура за дорученням так званого лідера опозиції. Саме тієї людини, яка де-факто управляє Генпрокуратурою", - зазначила вона.

За матеріалами: Українська правда
Зараз ви читаєте новину «Тимошенко уявила себе диктатором, який карає неугодних довічним ув"язненням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути