субота, 24 січня 2009 14:38

Тимошенко: Ющенко планує довести країну до дефолту, аби залишитися при владі

У президентському оточенні розглядається ідея продовжити перебування Віктора Ющенка на посту президента країни через оголошення дефолту України, заявила в інтерв"ю "Дзеркалу тижня" прем"єр-міністр Юлія Тимошенко. Для цього, за її словами, може бути використано проблемний кредит, виданий "Укравтодору" корпорацією Morgan Stanley.

"Розглядалися різні варіанти. Один із них — довести країну до дефолту, оголосити надзвичайне становище, яке Верховна Рада в такій ситуації муситиме затвердити. Ну, а за Конституцією, як відомо, під час надзвичайного стану виборів у країні проводити не можна", — відзначила прем"єр-міністр.

За інформацією Юлії Тимошенко, цей сценарій може бути реалізований шляхом вимоги негайного повернення кредитів, виданих українським державним корпораціям.

"Ігор Мітюков, який очолює представництво корпорації Morgan Stanley, у поті чола спільно з президентом країни — своїм давнім другом — працює над тим, щоб передчасно затребувати в України повернення кредиту на мільярд доларів і організувати крос-дефолт", — повідомила прем"єр.

Даний кредит був виданий в 2007 році "Укравтодору" на десять років для будівництва доріг.

"У договорі про надання кредиту було закладено дві можливості дострокової вимоги до країни про повернення цього мільярда. Перша можливість — падіння рейтингу країни двічі протягом одного року. І друга — у будь-який момент Morgan Stanley, за рік попередивши, має право достроково вимагати повернення", — наголосила Тимошенко.

На думку Тимошенко, даний кредит був використаний під час спроби спровокувати дефолт.

"Мітюков, який наприкінці минулого року, узгодивши дії з президентом України, звернувся з вимогою протягом кількох місяців повернути мільярд доларів, — повідомила Тимошенко. — Я, звісно, цю схему зламала, хоча Національний банк уже готовий був виділити з національних резервів цей мільярд доларів, при тому що на покриття планового дефіциту бюджету він коштів у своїй кишені знайти не може".

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко: Ющенко планує довести країну до дефолту, аби залишитися при владі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути