Ексклюзиви
четвер, 02 грудня 2010 20:17

Тимошенко у прокуратурі поскаржилася на Азарова і його сина

Тимошенко у прокуратурі поскаржилася на Азарова і його сина

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко розраховує, що Генеральна прокуратура порушить кримінальну справу за фактом нецільового використання бюджетних коштів нинішнім урядом.

Про це повідомляє офіційний сайт Тимошенко.

"Я вважаю, що якщо Генеральна прокуратура об'єктивна, а не політично працює, то треба терміново порушувати кримінальні справи, повертати бюджету більше півмільярда грошей і дійсно притягувати до відповідальності винних", - сказала Тимошенко сьогодні після допиту в Генеральній прокуратурі.

Лідер партії "Батьківщина" повідомила, що передала слідчим Генеральної прокуратури наявні у неї відповідні матеріали з цього питання.

"Я в протоколі окремим розділом зазначила, що я, як громадянка України, повідомляю Генеральну прокуратуру про скоєння злочину і прошу це зафіксувати в протоколі", - додала вона.

Тимошенко уточнила, що йдеться про оприлюднені в пресі факти про перерахунок бюджетних коштів на рахунки приватних компаній, зокрема, голови Донецької облдержадміністрації Анатолія Близнюка та сина прем'єр-міністра України Миколи Азарова.

Також Тимошенко заявила, що її виклик до Головного слідчого управління Генеральної прокуратури пов'язаний зі справою щодо використання її урядом коштів, які отримала Україна в рамках Кіотського протоколу.

"Влада обвинувачує мене в тому, що екологічні гроші Кіотського протоколу я під час розпалу світової фінансової кризи витратила на пенсійні виплати – це головне обвинувачення, навколо якого мені пред'являлися всі претензії і ставилися всі запитання", - сказала Тимошенко сьогодні після допиту в Генеральній прокуратурі.

Лідер партії "Батьківщина" повідомила, що протягом трьохгодинного допиту відповідала на запитання слідчого, пов'язані з використанням коштів державного бюджету.

Екс-прем'єр поінформувала, що її викликали на допит в якості свідка. "Я думаю, що після того, як слідчі із здивуванням дізналися, що всі гроші на місці, їм просто не було чого мені пред'являти – підписку про невиїзд чи будь що", - вважає екс-голова уряду.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко у прокуратурі поскаржилася на Азарова і його сина ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

45

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути