вівторок, 25 травня 2010 16:13

Тимошенко у Полтаві говорила про очищення, тиск та вибори

Тимошенко у Полтаві говорила про очищення, тиск та вибори
Лідер БЮТ Юлія Тимошенко сьогодні відвідала Полтаву, де зустрілася з представниками комітету захисту України. Про це повідомив кореспондент Gazeta.ua.

Тимошенко сказал, що подібного комітету захисту немає лише на Донеччині. О 16.30 у екс-прем'єрки запланована зустріч з місцевим активом партії "Батьківщина".

За словами Тимошенко, всередині партії буде проводитися робота над помилками. "Зараз партія очищається від тих, хто був заробітчанином у Батьківщині". Радію, що ідеологічні зрадники ідуть до Януковича", - сказала вона.

Лідерка БЮТ також розповіла, що за роботою фракцій в областях і районах встановили моніторинг. Мовляв, стежитимуть за голосуванням бютівців. Депутатів, які голосуватимуть за протизаконні рішення виключатимуть із партії.

Як відомо, у Полтавській області існує такий собі симбіоз ПР і БЮТ. Тимошенко сподівається, що БЮТ буде сповідувати ідеї партії навіть у такій неприродній більшості.

Екс-прем'єрка також повідомила, що комітет захисту випускатиме бюлетень, через який "будуть доносити правду про дії Януковича".

Крім того, Тимошенко сказала, що у четвер заплановане засідання опозиційного уряду, на якому розглядатимуть питання тиску, який почали відчувати підприємці малого та середнього бізнесу. На засіданні вимагатимуть пояснень від віце-прем'єра Тігіпка та міністра економіки Цушка. Тимошенко зазначила, що наступного пленарного тижня БЮТ хоче винести на порядок денний пакет рішень, які стосуються захисту малого і середнього бізнесу.

Екс-прем'єрка також торкнулася питання виборчої системи. Сказала, що від цього залежить майб країни.

"Україні не треба винаходити велосипед. Світ давно визначив, що демократія можлива, коли є політична структуризація суспільства, - сказала Тимошенко. - Мажоритарну систему ми вже добре відчули за Кучми. Коли в його кабінеті за кожним округом закріплювалася людина і все керувалося із центру. На виборчому окрузі, коли приходить ідеологічний політик і бізнесмен з підтримкою адмінресурсу завжди перемагає гречка - гречка фореве!".

Тимошенко також заявила, що знає, чому Янукович намагається ввести мажоритарну систему.

"Він мріє, що його губернатори на місцях розпишуть ті 50 відсотків. А він розпише 50 відсотків у Верховній раді. Точніше не він хоче, а його оточення. Бо він сам не розуміє про що йде мова. Востаньому інтерв'ю він сказав, що буде до останнього боротися за мажоритарку у сільських радах, але він не знає, що там і так мажоритарка. Сам не знає, за що бореться", - зауважила лідерка БЮТ.

"Я сподівається, що Блок Литвина і комуністи все таки не самогубці. Бо якщо буде мажоритарна система, їх як партій не буде", - додала вона.

Коментуючи подію, що сталася з Януковичем та його сумнозвісним вінком, Тимошенко сказала: "Після того, як у нього влучило яйце, Янукович зміцнів і починає боротися з вінками".

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко у Полтаві говорила про очищення, тиск та вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути