Ексклюзиви
вівторок, 08 листопада 2011 12:42

Тимошенко "світить" 12 років - екс-заступник генпрокурора

Тимошенко "світить" 12 років - екс-заступник генпрокурора

Американський суд не міг виправдати Юлію Тимошенко та Павла Лазаренка з питань дачі та одержання хабарів, оскільки ця справа в США не розглядалося.

Про це в інтерв'ю НБН заявив екс-заступник генерального прокурора України Микола Обіход.

"Немає ніякого виправдовує як Павла Івановича, так і Юлію Володимирівну рішення американського суду з питань дачі та одержання хабарів. Звідси блефом є ??заяви про те, що американський суд виправдав Тимошенко в дачі хабарів, а Лазаренко - в їх отриманні. Американський суд взагалі не розглядав питання про хабарі, тому що це не його юрисдикція", - заявив Обіход.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд у США не задовольнив позов проти Тимошенко щодо вакцин

"Для ясності і щоб уникнути перекручування фактів підкреслю, що американські прокуратура і ФБР офіційно підтвердили і зараз підтверджують встановлені факти отримання багатомільйонних сум Павлом Лазаренко від ЄЕСУ, Somolli і Тимошенко. Американський суд також ніколи своїми рішеннями самі ці факти не спростовував. Вони реально мали місце і Юлії Володимирівні нікуди від них подітися", - сказав він.

"Остаточне слово щодо їхньої оцінки - за українським правосуддям", - підкреслив Обіход.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Податкова міліція та СБУ розслідують три кримінальні справи проти Тимошенко - Кузьмін

Крім того, він зазначив, що Тимошенко за новими справах загрожує до 12 років в'язниці: "Скільки присудить суд. Це великі терміни - до 12 років".

Обіход також вважає, що остаточне рішення з цього питання за судом. "Забігати вперед не буду, скажу тільки те, що в тих справах, які розслідувалися під моїм керівництвом, було зібрано достатньо доказів для пред'явлення звинувачень Тимошенко", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко "світить" 12 років - екс-заступник генпрокурора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

43

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути