субота, 19 грудня 2009 17:35

Тимошенко спить і бачить себе царицею - Яценюк

Тимошенко спить і бачить себе царицею - Яценюк

Кандидат на пост Президента України Арсеній Яценюк переконаний, що народ, а не парламент, має вирішувати питання щодо форми державного устрою в країні. Але конституційні зміни мають відбуватися, коли Україна вийде з кризи.

Про це, як повідомляє прес-служба, він заявив на зустрічі з жителями Івано-Франківська.

Політик переконаний, що змінити Конституцію може тільки народ.

"Немає жодної країни у світі, яка б приймала Конституцію без народу. Хтось створював або Конституційну Асамблею, або Конституційний Конгрес. Але люди мають мати відношення до Конституції. Тому я винесу Конституцію на референдум. Тільки не зараз", - підкреслив він.

За словами Арсенія Яценюка, не можна виходити з ініціативою конституційних змін, "коли країна деморалізована, політичної системи немає, нового парламенту, нового уряду немає, їсти нема що".

"Треба вирішити мінімальні проблеми. Нехай хоч станемо на ноги, хоча б задихаємо, і тоді в інших умовах будемо приймати Конституцію. Я для себе поставив таке завдання, що Конституція не є передумовою стабільності, вона є наслідком стабільності. Треба, щоб трохи перестало тут кипіти і бурлити", - зазначив він.

Кандидат у президенти зазначив, що є противником президентської форми правління.

"Це – в голові Януковича і Тимошенко: щойно стати Президентом, швидко побігти в Конституційний Суд і скасувати конституційну реформу, щоб повернути повноваження президента Кучми. Вони ж сплять і бачать ці президентські повноваження. Я ж скажу, що ви зробите: ви цю "сильну руку" рівно через півроку почнете їм ламати, аби вони у гіпсі ходили, тому що таке українське суспільство. Тут ніколи не було царя. І не буде. А цариці – і поготів", - заявив Арсеній Яценюк.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко спить і бачить себе царицею - Яценюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути