Ексклюзиви
четвер, 04 грудня 2008 09:35

Тимошенко сьогодні відвідає Дністровську ГАЕС

Прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко сьогодні планує відвідати Чернівецьку область, де вона має намір ознайомитися із роботою Дністровської ГАЕС, перший агрегат якої у режимі синхронного компенсатора планують запустити на День енергетика 22 грудня.

Про це повідомили у прес-службі Чернівецької облдержадміністрації.

Сьогодні на Дністровській ГАЕС заповнено водою нижній басейн станції, проведено натурні випробування, завершуються останні монтажні роботи.

Дністровська ГЕС-1 і Дністровська ГАЕС входять у Дністровський гідровузол. До складу гідровузла входить також так звана буферна Дністровська ГЕС-2. Пуск першого агрегату Дністровської ГЕАС у режимі синхронного компенсатора заплановано на грудень цього року. Дністровська ГАЕС після добудови входитиме до числа шести найпотужніших гідроелектростанцій у світі та стане найпотужнішою ГАЕС в Європі.

Проектом будівництва Дністровської ГАЕС передбачено 7 гідроагрегатів загальною потужністю 2268 МВт в турбінному та 2947 МВт – в насосному режимах. Загальна кошторисна вартість будівництва – 5 млрд. 845,5 млн. грн. Загальний кошторис будівництва першої черги ГАЕС у складі 3 гідроагрегатів, затверджений у березні 2006 року, становить 3 млрд. 547 млн. Грн., повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко сьогодні відвідає Дністровську ГАЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути