пʼятниця, 14 травня 2010 23:21

Тимошенко розповіла, що Янукович ще хоче віддати Росії

Тимошенко розповіла, що Янукович ще хоче віддати Росії

Юлія Тимошенко в ефірі програми Шустер Live розповіла про чотири основні напрямки домовленостей, що будуть підписані під час візиту до України 17-18 травня президента Росії Дмитра Медведєва між Україною та Росією.

"Одним із напрямків є Керченська протока, вихід України в Азовське море та острів Тузла. Планується делімітація кордонів. Таким чином Україна втрачає Тузлу і вихід в Азовське море. Найгірше, що саме ця частина Керченської протоки має прогнозні запаси нафти. Тому навіть крок відійти від кордонів — недопустимо. Це буде послаблення позицій нашої країни", - наголосила Тимошенко.

Інший блок домовленостей стосуватиметься енергетичної сфери.

"Другий і третій пункти — це угода про співпрацю в енергетичній сфері. Перше і головне — віддається наша гідроенергетика та наш енергоатом. Створюється якесь спільне підприємство, в якому Україна матиме неконтрольний пакет акцій", - переконана лідер опозиції.

"Четверте — це угода між НАК "Нафтогазом" і "Газпромом". Теж буде якесь спільне підприємство, де Україна матиме невизначальний пакет. На підприємства Україна купує газ за ринковою ціною. А для українців ми використовуємо власний газ. Сьогодні Україна має ціну на природний газ у 9, 2 разу менше, ніж у Євросоюзі. У нас на газ ціна нижча у 9 разів! Наша гідроелектроенергія в 12 разів дешевша, ніж у Європі. Ми можемо на 50 відсотків більше виробляти електроенергії, ніж споживаємо. Тому угода між "Нафтогазом" і "Газпромом" — це не рівне взаємовигідне партнерство. Це ростуть такі самі підприємства, як РосУкрЕнерго-1 і Росукренерго-2, для приватних чиїхось прибутків. А вам розкажуть, які вони всі чудові", зазначила екс-прем"єр.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко розповіла, що Янукович ще хоче віддати Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути