Ексклюзиви
четвер, 05 серпня 2010 14:13

Тимошенко просить людей допомогти їй у боротьбі з Фірташем

Тимошенко просить людей допомогти їй у боротьбі з Фірташем

Юлія Тимошенко закликає громадян звертатися в якості третьої особи до суду, який розглядає клопотання "РосУкрЕнерго".

Про це йдеться у повідомленні її офіційного сайту.

"19 липня компанія "РосУкрЕнерго АГ" звернулася до Шевченківського районного суду міста Києва з клопотанням про примусове виконання рішення Стокгольмського арбітражного суду від 8 червня 2010 року, згідно з яким Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" зобов'язана повернути "Росукренерго" 12,2 млрд. кубометрів газу", - зазначила лідер БЮТ.

"Це рішення стало можливим за рахунок здачі національних інтересів і змови державних чиновників і акціонерів приватної компанії. Держава фактично усунулася від захисту інтересів своїх громадян і сприяє збагаченню групи Фірташа-Бойка-Льовочкіна, які сьогодні керують урядом України і Адміністрацією Януковича", - додала Тимошенко.

Вона також переконана, що гроші від підвищення цін на газ віддадуть групі Фірташа.

Лідер БЮТ нагадала при цьому: "Підписуючи ганебні харківські угоди про здачу Чорноморського флоту в обмін на знижку на газ, Янукович клявся не чіпати тарифи взагалі".

"Мій уряд жодного разу за два роки не перекладав проблеми виконання Державного бюджету на простих людей, не підвищував тарифи, як би важко нам не було втримувати економіку в умовах світової фінансової кризи. Тому що в Україні є дешевий газ власного видобутку, який і йшов на потреби населення", - наголосила Тимошенко.

"Утім, владі Януковича не притаманно працювати для людей. Саме тому за схемою, аналогічною "РосУкрЕнерго", уряд здав без бою і шельф Чорного моря, позбавивши Україну перспектив видобувати величезні обсяги власного дешевого газу і не залежати від волі сусідньої держави", - стверджує вона.

Тимошенко закликала всіх небайдужих громадян України долучитися до її ініціативи: "щоб не платити з власної кишені корупціонерам від влади, звернутися в якості третьої особи до суду, який розглядає клопотання "РосУкрЕнерго".

"Не дозволимо наживатися Януковичу і його команді за рахунок підняття цін на газ для простих людей. Зрештою, в разі виконання Арбітражного рішення на нас чекає не просто чергове зростання цін на газ - вже цієї зими під загрозою холоду опиниться все населення України, а разом з ним - і наша незалежність", - наголосила Тимошенко.

На сайті лідера БЮТ також розміщений зразок відповідної заяви та інструкція з оформлення документів для звернення до суду.

Нагадаємо, що 8 червня Арбітражний інститут торгівельної палати міста Стокгольм ухвалив рішення, яким зобов"язав компанію "Нафтогаз України" віддати "РосУкрЕнерго" понад 12 мільярдів кубометрів газу.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко просить людей допомогти їй у боротьбі з Фірташем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути