пʼятниця, 16 лютого 2018 17:03

Тимошенко закликала шукати нові стратегії для припинення гібридної війни Росії проти України

Тимошенко закликала шукати нові стратегії для припинення гібридної війни Росії проти України
Голова партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявила, що гібридний мир в Україні є недопустимим. Фото: by Alexander Prokopenko

Голова партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко закликала шукати нові рішення і стратегії для припинення гібридної війни Росії проти України, а також для уникнення запровадження гібридного миру.

Про це вона заявила, виступаючи під час панельної дискусії "Нові загрози вимагають нового лідерства", яка проходила в рамках Мюнхенської безпекової конференції у Німеччині.

"Прагнення мого народу бути частиною Європи, бути частиною НАТО не пройшли безкарно. Росія почала проти нас війну. Була анексована частина нашої території – Крим і окупована частина нашої східної території – Донбас", – наголосила лідер "Батьківщини".

"Якби 10 років тому мені сказали, що на нас підуть війною, я б відповіла, що це божевілля. Але це сталося. У нас вбито понад 10 тисяч людей, зокрема тисячі жінок та дітей. Це велика трагедія", – сказала Юлія Тимошенко.

За її словами, Україна – це абсолютно мирна держава.

"І саме тому українці запитують, чому не діє Будапештський меморандум, який надав гарантії недоторканності нашої території і наших кордонів. Тоді Україна добровільно відмовилась від третього за потужністю ядерного потенціалу. Чому четвертий рік йде війна, гібридна війна? У цих умовах ми мусимо зробити все можливе для того, щоб відповіддю на гібридну війну не став гібридний мир", – заявила Тимошенко.

На її переконання, такий гібридний мир є недопустимим.

Нагадаємо, що 16-18 лютого Юлія Тимошенко та заступник Голови партії, голова комітету ВРУ з прав людини Григорій Немиря беруть участь у Мюнхенській безпековій конференції, яка проходить у Мюнхені (Німеччина).

Як відомо, Мюнхенська безпекова конференція є найпрестижнішою унікальною платформою у світі для міжнародної еліти у сфері безпекової політики та проводиться щорічно з 1963 року.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко закликала шукати нові стратегії для припинення гібридної війни Росії проти України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути