середа, 29 грудня 2010 13:16

Тимошенко принесла Пшонці заяву про злочини Януковича

Тимошенко принесла Пшонці заяву про злочини Януковича

Лідер ВО "Батьківщина", екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, як і обіцяла, принесла в прокуратуру заяву про зловживання Віктора Януковича і діючого уряду, в ході підготовки об'єктів до проведення чемпіонату Євро-2012.

Про це вона повідомила журналістів перед тим, як зайти в будівлю Генпрокуратури.

"Сьогодні я принесла заяву громадянки України про повідомлення Генеральної прокуратури про скоєння злочину... Сьогодні я прийшла з тим, що Євро-2012 сьогодні, як і всі будівельні проекти, які анонсуються каналами телебачення, використовуються і Януковичем, і урядом для того, щоб під шумок цих будівельних проектів від 20 до 30, а іноді і більше відсотків заробляти відкатів з державного бюджету", - сказала Тимошенко.

Також Тимошенко пообіцяла приносити заяви про зловживання нинішньої влади на кожен свій допит в Генпрокуратурі.

"Ви бачите, що сьогодні біля Генеральної прокуратури збираються люди, які обурені такими діями влади, і ми обурені діями влади відносно людей. Бо те, що сьогодні відбувається, це не реформи. Де-факто кожна "реформа" так чи інакше - це відбирання останніх грошей у людей. Тому всі ці реформи - міф, це неправда, і щоб прикрити зараз суть цих "реформ", вони намагаються відволікати увагу людей на порожні і нікчемні кримінальні справи. Для того, щоб не ходити в Генеральну прокуратуру України даремно, я для себе ухвалила рішення, що кожного разу, коли я з'являюся в Генеральній прокуратурі, щоб дарма не витрачати час, я заявлятиму про черговий злочин влади. У мене є таке право, відповідно до закону", - підкреслила вона.

Сьогодні Тимошенко викликали на черговий допит в Головне слідче управління ГПУ.

20 грудня Генеральна прокуратура пред'явила Тимошенко звинувачення в тому, що вона на посаді прем'єр-міністра "діючи умисно, з особистих інтересів" прийняла рішення "про використання частини коштів, що надійшли від продажу квот на викиди парникових газів і мали цільове призначення, на покриття витрат держбюджету Україні, перш за все зобов'язань з виплати пенсій".

З Тимошенко взята підписка про невиїзд.

22 грудня Тимошенко повідомила, що відтепер Генпрокуратура буде її допитувати щодня.

Ліга

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко принесла Пшонці заяву про злочини Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

44

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути