Ексклюзиви
середа, 29 жовтня 2008 12:18

Тимошенко поступилася Ющенку і відмовилася від свого плану

Тимошенко поступилася Ющенку і відмовилася від свого плану
Кабмін зняв з розгляду у ВР свій законопроект про мінімізацію впливу світової кризи на економіку україни на користь антикризового плану Ющенка. Про це з трибуни парламенту заявила Юлія Тимошенко.

Тимошенко закликала Верховну Раду проголосувати за президентський законопроект, направлений на боротьбу з наслідками світової кризи.

"З великим задоволенням знімаємо законопроект на користь президентського", - сказала вона на засіданні Верховної Ради в середу.

Депутати зустріли цю заяву оплесками.

Водночас перед цим Тимошенко перерахувала всі переваги свого проекту перед президентським.

Серед переваг урядового проекту вона назвала зменшення податків для будівельників. та збереження пільгової податкової ставки для сільського господарства.

"На жаль, у президентському законі одна частина залишилася. Це стосується пільгового режиму для села. А що стосується зниження навантаження для будівництва, то ця частина прибрана", - відзначила Тимошенко.

Також прем"єр заявила, що в урядовому проекті передбачалося створення стабілізаційного фонду за рахунок понаднормових надходжень від приватизації.

"На жаль, у президентському законі зникли всі прозорі механізми, які стосуються проведення аукціонів приватизації та на видачу ліцензій", - заявила Тимошенко.

Вона також вказала, що з президентського законопроекту прибрано норму про скорочення на 20% видатків держструктур. "Але ми скоротили для уряду спеціальною постановою на 20% і вже тиждень живемо в системі економії", - зазначила прем"єр.

Крім того Тимошенко поскаржилась, що в президентському законі відмовились "продублювати" гарантії по вкладах громадян на рівні 100 000 гривень.

"Ми пропонували суттєвий блок податків відкоригувати. Це стосується акцизів на алкогольні напої, нафтопродукти, рентні плати по корисним копалинам. Ми хотіли підняти ці податки, щоб спрямувати ці кошти на будівництво доріг, мостів і забрати продукцію металозаводів на наш ринок", - поскаржилась прем"єр.

Решта пропозицій, за її словами, в президентському проекті враховано. "І тому ми цілком і повністю розділяємо цей закон, підтримаємо, наша фракція віддасть всі 156 голосів", - заявила Тимошенко.

Після цього вона закликала опозицію також долучитися до боротьби з фінансовою кризою.


УНІАН, Інтерфакс, Українська правда
Зараз ви читаєте новину «Тимошенко поступилася Ющенку і відмовилася від свого плану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути