середа, 07 серпня 2013 10:50

Тимошенко показала, що не втрачає політичного нюху — експерт

Тимошенко показала, що не втрачає політичного нюху — експерт
Юлія Тимошенко. Фото: mir24.net

Два роки за ґратами перевели екс-прем'єра Юлію Тимошенко в інший формат політика.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Цибулько.

"Вона була активістом та гіперактивним політиком. Але зараз має створювати собі образ, умовно кажучи, Маргарет Тетчер — досвідченої жінки, яка набула унікальний особистий досвід, аби очолювати країну. Якщо Тимошенко залишиться в образі слабкої та хворої, це не принесе їй ніяких перспектив. Тим більше, з такою контраверсійною партією", - зазначив він.

За словами експерта, за два роки екс-прем'єр показала, що не втрачає політичного нюху.

"Були випадки, коли вона кількома елегантними заявами жорстко попередила своїх партійців, що вона — вагома фігура і з нею треба рахуватися. Ці месиджі у інформаційний простір показали: Тимошенко навіть в ув'язненні чітко відчуває політичну кон'юнктуру. Вона демонструє, що європейський вибір країни не має стати в залежність від її персональної долі. Це свідчить, що політичне чуття вона не втратила. Хоча у неї вже немає важелів управління в партії, але вона вже має інакший досвід", - зауважив Цибулько.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перехідним президентом має бути Тимошенко - організатор "врадіївської ходи"

Політолог пояснив, що висування "Батьківщиною" Тимошенко в президенти —  це спосіб на певний період відстрочити генеральну розборку всередині партії.

"Знайшли єдиний шанс зберегти партію. Якби це був хтось інший, почалося б внутрішньопартійні бродіння. А так іконою партії залишається Юлія Володимирівна.  Це на певний період позбавляє провідників у партії від чвар та потрясінь. Таким чином відстрочують питання пошуку винних у поразках на останніх виборах", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко показала, що не втрачає політичного нюху — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

118

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути