понеділок, 18 червня 2012 16:49

Тимошенко подасть на Януковича до іноземного суду

Тимошенко подасть на Януковича до іноземного суду
Сергій Власенко розповів про наміри підзахисної. Фото: obozrevatel.com

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко має намір звернутися з позовом у суди інших країн у зв'язку із заявою президента Віктора Януковича про її причетність до вбивства депутата Євгена Щербаня в 1996 році.

Про це повідомив захисник екс-прем'єра Сергій Власенко біля Центральної клінічної лікарні №5 "Укрзалізниці" у Харкові в понеділок.

"Юлія Володимирівна хотіла відзначити, що вона вдячна Віктору Януковичу за те, що він чесно й відверто визнав на увесь світ, що є замовником політичних репресій проти Юлії Тимошенко, визнавши її винною без суду, а іноді й без слідства. Він прокричав це гордо на увесь світ", - сказав він.

Власенко відзначив, що оскільки Bloomberg є світовим агентством, це дає можливість Тимошенко звернутися з позовом про захист свого імені в суди інших країн.

"Юлія Володимирівна просила передати, що, починаючи із сьогоднішнього дня, вона формує команду юристів, які б представляли її інтереси в різних країнах з метою притягти до відповідальності людей як Янукович, які можуть тільки ляпати язиком", - заявив він.

"Під час цих судових процесів будуть розглянуті всі ті абсурдні й брехливі обвинувачення, які пролунали в інтерв'ю Януковича й це стане для нього ганьбою й дасть можливість Юлії Володимирівні в нормальних демократичних судових процедурах реабілітувати своє чесне ім'я", - сказав Власенко.

Як повідомлялося, Янукович в інтерв'ю агентству Bloomberg допустив причетність Тимошенко до вбивства Щербаня.

"Усе, що стосується Тимошенко, - історія триває не один десяток років. Ті злочини, які здійснювалися учасниками різних кримінальних справ, вони відбувалися за участю Тимошенко. Це не секрет для всього світу. Це все було. У тому числі, убивство Щербаня", - заявив президент.

Згодом Янукович заявив, що встановлення причетності Тимошенко до вбивства Щербаня є виключено прерогативою суду.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко подасть на Януковича до іноземного суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

38

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути