пʼятниця, 13 листопада 2009 13:18

Тимошенко подарували "зірковий" інструмент

Тимошенко подарували "зірковий" інструмент

Глава Державного комітету із земельних ресурсів України Олег Кулініч подарував прем"єр-міністрові Юлії Тимошенко астролябію 1856 року.

Кулініч передав подарунок прем"єрові під час свого виступу в ході засідання Держкомзему з питань видачі держактів на землю в Житомирі в четвер.

"Користуючись випадком, я хотів би вручити Вам... Це прилад астролябія, яка "прив"язується" до магнітного меридіана і визначає систему координат та інші. Вибирали спеціально. Цей прилад зроблений у 1865 році", - сказав він.

Разом з тим, Тимошенко подякувала і повідомила, що це для неї несподівано.

"Сподіваюся, це мільйон актів (на землю за спрощеною процедурою)", - запитала вона, перш ніж прийняти подарунок, розкритикувавши раніше окремі структури комітету за тяганину з видачею.

При цьому вона додала, що "все одно мало актів видано".

"Сподіваюся, що цей прилад... який з 19 ст. дає можливість працювати в системі координат дозволить зрозуміти куди ми йдемо, з ким, коли, яким темпом і з яким навантаженням", - додав Кулініч.

Астролябія - складний кутомірний інструмент для визначення положення зірок.

Серед іншого прилад дозволяє визначати час, тривалість дня і ночі, вимірювати горизонтальні кути на поверхні Землі, здійснювати різні математичні обчислення.

Кореспондент

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко подарували "зірковий" інструмент ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути