Ексклюзиви
середа, 11 травня 2011 22:18

Тимошенко планує звернутися до Європейського суду

Тимошенко планує звернутися до Європейського суду

Скарга Юлії Тимошенко до Печерського суду передбачає звернення згодом до Європейського суду.

Про це в ефірі 5 каналу повідомив перший заступник глави партії "Батьківщина" Олександр Турчинов.

"Як вирішуються питання в Партії регіонів, вже переконались, мабуть, всі наші громадяни. І яскравий приклад - судове засідання щодо скарги Тимошенко на фальсифікації справ проти неї. Засідання мало бути відкритим, мали запустити пресу. Але після дзвінка з адміністрації суддя змінила своє рішення. Тільки під тиском депутатів змусили пустити пресу до зали суду. Наша мета - пройти всі етапи українського суду, щоб можна було розгядати справу у Європейському суді. Я переконаний, що, на жаль, суддя озвучить те рішення, яке отримає з Адміністрації президента чи Генпрокуратури", - наголосив заступник Тимошенко.

Турчинов розповів, що суд змушений був включити до розгляду, приєднати до справи дуже цікавий документ.

"Висновок заступника генпрокурора про те, що жодних підстав для відкриття кримінальної справи немає. Цей заступник генпрокурора після цього висновку був звільнений з ГПУ. Його прізвище Кудрявцев", - зазначив політик.

Заступник Тимошенко також прокоментував і сутуацію навколо справи Юрія Луценка.

"У нас дійсно судові процеси перетворюються у фарс. Сьогодні жодних підстав для перебування не тільки Луценка, а й Діденка, Макаренка за гратими не існує. Єдиний аргумент - це те, що він не ознайомлений зі справою. Але він ще місяць тому з нею ознайомився. Вони безпідставно катують сьогодні Луценка. У нас суспільство спокійно спостерігає, як убивають людину. Кам'яні серця не реагують на те, що відбувається. Юрій Віталійович 20 день голодує. Для того, щоб зняти з себе відповідальність, його перевели у лікарню швидкої допомоги. Там працівників правоохоронних органів більше, ніж лікарів. Нікого не пускають. Лікарі кажуть, що його стан погіршився. Він цим привертає увагу до того, що діється", - зазначив Турчинов.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко планує звернутися до Європейського суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути