середа, 26 грудня 2007 13:15

Тимошенко підтримала Ющенка щодо бюджету

Прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко наполягає на необхідності ухвалення державного бюджету-2008 до кінця цього року.

Про це Тимошенко заявила сьогодні на розширеному засіданні уряду.

"Ми, як новий уряд, безумовно, наполягаємо на тому, щоб, навіть враховуючи, що всі бюджетні процедури вже порушені, все-таки, щоб бюджет було прийнято до початку нового року", - сказала Тимошенко.

Прем`єр-міністр вважає неприйнятним пропозицію опозиції відкласти підготовку бюджету й прийняти спеціальний закон, який дозволить із початку 2008 року фінансувати програми в обсязі 1/12 частини від бюджету 2007 року.

"Це помилковий шлях, оскільки в такому разі ми не зможемо збалансувати бюджет по доходах і видатках", - пояснила вона.

Тимошенко підкреслила, що відкладання затвердження бюджету призведе до того, що своєчасно не будуть підвищені заробітна плата й пенсії, а також не виконуватимуться соціальні програми в повному обсязі.

Глава уряду закликала народних депутатів і членів уряду зробити все можливе для затвердження бюджету до кінця 2007 року.

Сьогодні голова Верховної Ради Арсеній Яценюк заявив, що бюджет на 2008 рік розглядатиметься за спеціальною скороченою процедурою.

За його словами, постанову "Про процедуру й особливості розгляду та ухвалення Закону України "Про Державний бюджет України на 2008 рік і внесення змін до деяких законодавчих актів" народні депутати розглянуть 27 грудня.

У проекті постанови передбачено, що держбюджет має бути проголосований у другому читанні й прийнятий у цілому як закон не пізніше 30 грудня 2007 року, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко підтримала Ющенка щодо бюджету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути