понеділок, 25 березня 2019 23:14

Тимошенко обіцяє зібрати Путіна і Трампа

Тимошенко обіцяє зібрати Путіна і Трампа
Колишня прем'єр Юлія Тимошенко каже, що знає багатьох лідерів у світі особисто.

Колишня прем'єр, кандидат у президенти України Юлія Тимошенко обіцяє після перемоги на виборах посадити за один стіл президентів США Дональда Трампа і Росії Володимира Путіна. Про це вона сказала в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV.

"В останній час, знаючи багато лідерів у світі особисто, я веду переговори про те, щоб зразу після президентських виборів, невідкладно, створити "Будапештський формат +". Зібрати не ватажків або маріонеток з ЛНР-ДНР, а президента США, прем'єр-міністрів Франції, Великої Британії, президента України, президента країни-агресора Російської Федерації.

До речі, до гарантій, які нам давалися, потім долучився і Китай. Можна запросити і лідера Китаю. І в такому колі ми покладемо на стіл гарантії, які нам надавали, коли ми відмовлялися від ядерної зброї. І поставити питання дуже чітко: або гарантії виконуються, або міжнародного права у світі просто не існує", - заявила вона.

"Знаючи настрої всі лідерів перерахованих країн можу сказати - гарантії перед Україною будуть виконані. Ми повернемо мир на Донбас і створимо міжнародний фонд відновлення і розвитку Донбасу", - сказала Тимошенко.

Водночас, колишня прем'єрка заявила, що Крим "не зможе повернути відразу".

"Але ми нікому не дозволимо звикнути до питання, що Крим не український. І нікому не дозволимо малювати на чужих мапах наш Крим, як свою територію. І Крим до нас повернеться. Тоді, коли ми, як колись розділена Німеччина показала на своїй частині території високий клас, як будувати успішну, заможну країну", - заявила Тимошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко: "Ми звільнимо Крим. Одразу ж після виборів"

Вибори президента відбудуться 31 березня. Якщо жоден з кандидатів не набере понад 50% голосів, 21 квітня відбудеться другий тур. До нього вийдуть двоє найрейтинговіших претендентів на посаду глави держави.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко обіцяє зібрати Путіна і Трампа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути