понеділок, 01 липня 2013 13:09

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Тимошенко потрібна термінова операція - німецькі лікарі

Тимошенко потрібна термінова операція - німецькі лікарі
Фото: kontrakty.ua

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко потребує термінового проведення операції, повідомила дочка екс-прем'єра Юлії Тимошенко Євгенія, посилаючись на рекомендації німецьких лікарів з клініки "Шаріте".

"В результаті клінічного обстеження, яке провели німецькі лікарі з "Шаріте", вони встановили, що у зв'язку з погіршенням здоров'я моєї мами з рецидивом болі в спині, пов'язаної з грижею, вони рекомендують операцію, яка запобіжить прояв рецидивів у майбутньому", - сказала Тимошенко журналістам у понеділок біля Центральної клінічної лікарні "Укрзалізниці" № 5.

Вона підкреслила, що німецькі лікарі наполягають на тому щоб операція була проведена якомога швидше. "Якщо така операція не буде проведено, вони вважають, що неможливо передбачити подальший розвиток її (Тимошенко - ред.) стану, яке вже зараз критичний", - підкреслила Тимошенко.

Дочка екс-прем'єра зазначила, що її сім'я довіряє українським лікарям, "які роблять все можливе", проте віддає собі звіт в тому, що українські фахівці знаходяться "під жорстоким тиском". Тому, за словами Тимошенко, родичі екс-прем'єра наполягають на тому, щоб операцію проводили саме німецькі лікарі з клініки "Шаріте". "Ми вважаємо, що такого профілю медика немає в колонії (Качанівська виправна колонія в Харкові - ред.), тому вимагаємо, щоб влада дозволила їй проходження операції, яку виконали б німецькі лікарі з клініки" Шаріте", - сказала вона.

Відповідаючи на уточнююче питання, де повинна проводитися така операція, в Україні чи Німеччині, Тимошенко сказала: "Там, де будуть створені для цього умови".

Захисник екс-прем'єра Сергій Власенко заявив пізніше, що Тимошенко не повинна писати заяву з проханням дозволити їй виїхати на лікування за кордон. На його думку, чинне законодавство передбачає можливість виїзду на лікування за кордон і для засуджених.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко потрібна термінова операція - німецькі лікарі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

49

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути