Ексклюзиви
середа, 17 червня 2009 18:26

Тимошенко не наївна, але просить ЄС про безвізовий режим

Автор: Фото Reuters
  Тимошенко під час зустрічі з міністрами закордонних справ Німеччини і Польщі
Тимошенко під час зустрічі з міністрами закордонних справ Німеччини і Польщі

Прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко сподівається, що в новій угоді про асоціацію з ЄС буде закріплена перспектива безвізового режиму для українських громадян.

"Ми сподіваємося, що перспектива безвізового режиму буде закріплена в угоді про асоціацію і для українських громадян. Ми б хотіли, щоб це питання, якимсь чином було вирішене. Ми не наївні. Ми розуміємо, що для цього потрібно просуватися крок за кроком, проте необхідно ухвалювати рішення - спрощувати візовий режим для певних груп населення, розширювати візовий режим і приймати інші заходи", - сказала Тимошенко під час зустрічі з міністрами закордонних справ Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром і Польщі Радославом Сікорські в середу в Києві.

Крім того, український прем"єр виразила переконаність в тому, що угоду про зону вільної торгівлі з ЄС буде підписано ще до кінця поточного року.

Разом з тим міністр закордонних справ Німеччини підкреслив, що для його країни надзвичайно важливо було почути позитивні відгуки місії Міжнародного валютного фонду і рішення про надання другого траншу. Тепер, за його словами, Німеччина чекає звістка про надання третього траншу після перегляду програми.

Він також відзначив, що для подолання глобальної фінансово-економічної кризи надзвичайно важливо для України консолідувати всі гілки влади і подолати існуючу політичну кризу.

У свою чергу Тимошенко виразила надію на те, що Лісабонська угода незабаром буде підписана і останнє розширення ЄС буде "відповідним чином впорядковано".

"Нам би хотілося, щоб наступила конкретизація нашого майбутнього в ЄС... коли нам говорять, що двері не відкриті і не закриті, ми не розуміємо, що це за стан, тому якщо можна ми б дуже хотіли, щоб ці двері залишалися відкритими для України, оскільки європеїзація це і модернізація України", - заявила Тимошенко.

За матеріалом: Інтерфакс

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко не наївна, але просить ЄС про безвізовий режим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути