понеділок, 04 січня 2010 11:31

Тимошенко не дозволить Ахметову збудувати вугільний термінал у Криму

Тимошенко не дозволить Ахметову збудувати вугільний термінал у Криму
Будівництво вугільного терміналу в Севастополі є неприпустимим, вважає кандидат на пост президента України, прем`єр-міністр Юлія Тимошенко.

Про це вона заявила в неділю в ефірі Чорноморської телерадіокомпанії.

"Вугільний термінал для Криму – екологічна катастрофа", – сказала Тимошенко.

На її думку, якщо термінал з`явиться, то в Севастополі "все бути засипано шаром вугілля", неможливо буде нормально дихати, регіон виявиться втраченим для туристів. "(Настане) кінець курортній зоні", – додала Тимошенко.

"Я зроблю все від мене залежне, щоб після президентських виборів таких речей в Криму не було. Це не для Криму проект", – підкреслила кандидат на президентський пост.

Тимошенко заявила, що Крим з його унікальними кліматичними умовами повинен розвиватися як рекреаційний регіон.

У грудні 2006 року керуюча компанія групи МетІнвест – "МетІнвест Холдинг" заявила про наміри використовувати придбаний в Севастополі портовий комплекс ЗАТ "Стівідорна компанія "Авліта" для імпорту в Україну коксуючого вугілля.

Екологи Севастополя виступають проти будівництва вугільного терміналу. Одні з основних претензій до запланованого об`єкту - це вибухо- і пожежонебезпека, забруднення атмосфери і акваторії порту під час вантажно-розвантажувальних робіт.

Керівництво "Авліти" неодноразово заявляло, що технологічно термінал не становитиме загрози довкіллю.

ТОВ "МетІнвест Холдинг" - компанія з управлінню підприємствами гірничо-металургійного комплексу ЗАТ "Систем Кепітал Менеджмент".

Власниками ТОВ "МетІнвест Холдинг" є голландська компанія Metinvest B.V. (20%) і ЗАТ СКМ (80%). 100% Metinvest B.V належить SCM (Cyprus), 90% СКМ належить Рінату Ахметову, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко не дозволить Ахметову збудувати вугільний термінал у Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути