понеділок, 05 жовтня 2009 11:01

Тимошенко нагородить тих, хто допоможе їй стати президентом

Тимошенко нагородить тих, хто допоможе їй стати президентом

Членів окружних виборчих комісій, які представлятимуть під час виборів Президента України Партію регіонів і Блок Юлії Тимошенко, буде включено до списків депутатів місцевого рівня від цих політичних сил на виборах до районних і міських рад весною 2010 року.

Таку систему заохочення провідні політичні сили розробили для членів виборчкомів, які докладуть максимум зусиль для перемоги лідерів своїх партій у виборах глави держави, пише газета "Дело" (N 160 від 5 жовтня).

Зокрема, нову мотиваційну систему прем`єр-міністр Юлія Тимошенко особисто представила керівникам своїх виборчих штабів на зустрічі, що відбулася минулого тижня. "Люди, що представляють в окружних виборчкомах інтереси Тимошенко і що принесуть їй перше місце на виборах в тому чи іншому регіоні, автоматично заносяться до виборчого списку "Батьківщини" на виборах до райрад і міськрад, які відбудуться весною 2010 року", - повідомив видання народний депутат від БЮТ, присутній на зустрічі з прем`єром.

За його словами, з усіма представниками кандидата в президенти Тимошенко в окружних виборчкомах буде підписано відповідні договори, згідно з якими у разі успішного для неї результату прем`єр гарантує своїм людям у виборчкомах перші місця у списках на місцевих виборах всіх рівнів.

Водночас, відзначає видання, офіційно коментувати ідею прем`єр-міністра члени БЮТ не беруться. Керівник виборчого штабу Тимошенко у Київській області, голова Київської облради Володимир Майбоженко повідомив, що він жодних вказівок з цього приводу поки отримував. "Я вважаю, що якщо людина вміє і хоче працювати, вона буде, а якщо не може - ніяка мотивація не допоможе", — сказав Майбоженко

У виборчому штабі лідера Партії регіонів Віктора Януковича повідомили, що ініціатива Тимошенко не є ноу-хау. "Звичайно, в списках і на місцеві вибори, і на вибори депутатів у загальнонаціональному масштабі опиняться ті, хто покаже якнайкращий результат в окружних виборчкомах", - відзначив один з керівників штабу Януковича народний депутат Борис Колесников.

За його словами, "регіонали" відбиратимуть кадри для виборчкомів серед медиків, вчителів і представників малого і середнього бізнесу. Тих, хто найбільше сприятиме перемозі Януковича на виборах Президента, надалі включать до списків на вибори до місцевих органів влади. "Проте ми не підписуватимемо жодних договорів з ними, адже вони не мають юридичної сили: Віктору Федоровичу повірять на слово", - додав Колесников.

Водночас у виборчому штабі голови Верховної Ради Володимира Литвина, який також має намір брати участь у виборчих перегонах, схем мотивації своїх представників поки не обговорювали. Член Блоку Литвина в парламенті Олег Зарубінський засуджує методи роботи БЮТ і Партії регіонів з членами виборчкомів. "Виборчкоми мають забезпечити чесний підрахунок голосів, а схема, запропонована "регіоналами" і "бютівцями", стимулює йти на порушення. Мені це не подобається", - сказав Зарубінський.

Згідно з новим законом про вибори Президента України, окружні виборчі комісії формуються з представників всіх кандидатів на пропорційній основі. Главу окружного виборчкому вони обирають між собою. Членом виборчкому може стати лише житель тієї місцевості, в якій той чи інший окружний виборчком розміщено. Всього в Україні 225 окружних виборчих комісій, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко нагородить тих, хто допоможе їй стати президентом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути