середа, 10 квітня 2013 20:55

Тимошенко можуть помилувати в разі погіршення економічної ситуації - політолог

Тимошенко можуть помилувати в разі погіршення економічної ситуації - політолог
Андрій Золотарьов. Фото: intv.ua

Юлію Тимошенко можуть помилувати в разі погіршення економічної ситуації.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Андрій Золотарьов.

Говорячи про те, чи можливо, що екс-прем'єра Юлію Тимошенко так само як і екс-міністра Юрія Луценка можуть звільнити через помилування, експерт наголосив, що перемовини з цього приводу між Заходом і українською владою вже можуть відбуватися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лавринович: Ніщо не заважає помилувати будь-кого в Україні так само, як Луценка

"В Україні в політичні царині все можливо. Ми вже чули інформаційні закиди Банкової з боку "регіоналів" про те, чому можуть Тимошенко так само помилувати, як помилували Луценка. Це свідчить про те, що йде політичний торг, про який ми поки не знаємо", - пояснив Золотарьов.

Він додав: "Але з боку Європейського Союзу ми чули про те, що звільнення Луценка — це мало. Бо ще на додаток треба (звільнити) і Тимошенко. Ми пам'ятаємо, що Янукович знаходиться в досить неприємній ситуації, бо йому конче необхідні гроші із Заходу, конче необхідна зона вільної торгівлі. Тому в цьому питанні (звільненні Тимошенко. - ред.) все залежатиме від того, як буде складатися ситуація".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Сподіваюсь, що Юра в майбутньому помилує Вітю" — Зворушені глядачі вітали Луценка з перемогою над Януковичем

Він переконаний, що Луценка якраз звільнила саме "патова економічна ситуація" в країні.

"Саме щось схоже до цього може відбутися і щодо Тимошенко. Не з доброї волі, не з міркувань гуманізму, але з таких нездоланних економічних обставин вона може опиниться на волі", - пояснив політолог.

Потенціал помилування в Януковича формується раз у рік, тож Тимошенко слід зачекати – експерт

Золотарьов додав: "Якби внутрішні справи були хорошими: продавався б метал Ахметова, не було дисбалансу зовнішньої торгівлі, не було б проблем у фінансовій сфері, то чим би Захід міг тиснути на Януковича? Нічим. Як ми бачимо з Луценком. Але ситуація іде абсолютно протилежна. І найближчим часом ми побачимо все ж таки, що відбудеться".

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко можуть помилувати в разі погіршення економічної ситуації - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути