Ексклюзиви
понеділок, 08 червня 2009 10:10

Тимошенко йде в президенти, щоб переписати Конституцію

Тимошенко йде в президенти, щоб переписати Конституцію
Прем"єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що висуватиме свою кандидатуру на виборах президента України.

Про це вона сказала під час свого звернення у неділю ввечері.

"Говорять, що коли ти прийшов у політику – забудь про стать, забудь про те, що ти жінка. Тут всі рівні. Але якщо чоловікам не вистачає мужності, відповідальності, не вистачає гідності і честі, то мені всього цього вистачить", - сказала прем"єр.

"Я заявляю, що йду на президентські вибори і переможу. Я вірю і знаю, що українська політика колись буде чистою і чесною. Влада буде сильною та непродажною. Я вірю і знаю, що Україна буде такою, як ви її омріяли – європейською і красивою", - зазначила вона.

Тимошенко також заявила, що сподівається, що зміни до Конституції будуть внесені після виборів президента.

Про це вона сказала у неділю ввечері у своєму телезверненні.

"Сьогодні в країні за чинною Конституцією ніхто ні за що не відповідає. Вона створює кілька антагоністичних і взаємовиключних центрів ухвалення рішень. Зміни до Конституції треба ухвалити негайно, бо діюча Конституція – це елемент нищення держави та її суверенітету", - зазначила прем"єр.

Вона вважає, що "жити за такою Конституцією надалі неприпустимо".

"Нам треба чітко розмежувати повноваження президента, прем"єр-міністра, парламенту. Нам треба створити з нуля незалежну судову владу. Нам треба визначитися в який державі, з якою формою правління ми хочемо жити", - зазначила Тимошенко.

Вона наголосила, що "саме для цього разом з переговорами про об"єднання (БЮТ і Партії регіонів) ми опрацьовували проект змін до Конституції, який мав після остаточного опрацювання, всенародного обговорення та публічного ухвалення пройти всі процедури Верховної Ради і бути прийнятим". "Зараз все зупинили", - додала прем"єр.

"Я вірю, що одразу після президентських виборів ми це обов"язково зробимо. Змінимо Конституцію на краще", - наголосила вона.

Як відомо, раніше у ЗМІ був оприлюднений проект Конституції, розроблений спільно вузькою групою представників БЮТ і Партії регіонів, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко йде в президенти, щоб переписати Конституцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути