Ексклюзиви
субота, 04 лютого 2012 16:16

Тимошенко хотіла отримувати мільярди Фірташа - економіст

Тимошенко хотіла отримувати мільярди Фірташа - економіст

Олігархи, наближені до чинної влади, не зацікавлені в проведенні реформ в Україні.

Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" заявив член Української народної партії, економіст Борис Кушнірук.

"Візьмемо Ахметова з його "Київенерго". Чи зацікавлений він у реформуванні комунгоспу Києва? Ні. Бо монополіст сам встановлює ціну. В Європі відокремлюють виробництво, постачання і роздрібний продаж газу. Цим займаються фірми. Завдяки конкуренції в кожного різна ціна. Є можливість купувати дешевше", - сказав він.

Так само, на думку Кушнірука, не зацікавлений у реформуванні облгазів і один зі співвласників "РосУкрЕнерго" Дмитро Фірташ.

"Мережа газового господарства перебуває у власності "Нафтогазу", а управління – в облгазів. Тобто облгази – це фірма "роги і копита". Нам кажуть, що населення використовує 18 мільярдів кубів газу, а реально – 13. Решту 5 мільярдів продають підприємствам за тарифом у чотири рази вищим, ніж для населення. Так заробляють до півтора мільярда доларів щороку", - зазначив економіст.

На його думку, саме через це війну з Фірташем почала тодішня прем'єр-міністр Юлія Тимошенко.

"Чому Тимошенко почала війну з Фірташем? Хотіла поставити все під свій контроль і отримувати ті мільярди", - припустив Кушнірук.

Водночас, саме за її дорученням була дана вказівка  купувати додаткові обсяги газу для України, вважає член УНП.

"Це відбулося після її зустрічі з Путіним у жовтні. Але обидві сторони ніколи про це не скажуть. Інтереси Тимошенко були примітивні, але типові для української політики. Вони складаються з приватного інтересу, який навряд можливо довести, і політичного. Тимошенко було важливо показати елітам Донбасу, що саме вона є ставлеником Москви і вирішує питання з Кремлем. Також треба було публічно "розірвати" Фірташа у приклад іншим олігархам. Тому Тимошенко вимагала віддати їй газ "РосУкрЕнерго", - зазначив Кушнірук.

Повністю інтерв'ю читайте ТУТ

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко хотіла отримувати мільярди Фірташа - економіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

45

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути