четвер, 09 листопада 2006 09:29

Тимошенко хоче, щоб проти Луценка порушили кримінальну справу

Депутат Верховної Ради, керівник юридичного департаменту Блоку Юлії Тимошенко Андрій Портнов просить Генеральну прокуратуру порушити кримінальну справу проти міністра внутрішніх справ Юрія Луценка за невиконання ним рішень судів, які зобов`язали міністра спростувати раніше висловлену інформацію про депутатів від БЮТ.

За словами депутата, під час виборчої кампанії 2006 року Луценко відправив цілий ряд листів, які стосувалися членів БЮТ, до Центральної виборчої комісії, звинувачуючи їх у злочинах.

Як приклад Портнов назвав депутата Ради Руслана Лук`янчука, який виграв і в Печерському районному суді, і в Апеляційному суді Києва позови, в яких вимагав спростувань Луценка інформації відносно нього. Суди зобов`язали Луценка вибачитися перед депутатом, проте Луценко досі ігнорує ці рішення.

До того ж, за словами Портнова, Луценко поширює неправдиву інформацію, що стосується кримінальної справи по вбивству екс-начальника УБОЗ у Донецькій області Романа Єрохіна.

Зокрема, Луценко неодноразово заявляв, що до організації цього вбивства причетний один з депутатів БЮТ.

Разом з тим, БЮТ має як підтвердження неправдивості цієї інформації лист з особистим підписом Луценка, у якому міністр спростовує ці вислови і говорить про те, що згадуваний ним депутат не причетний до цього злочину.

У зв`язку з цим, Портнов направив від свого імені заяву про злочин генеральному прокуророві, в якій просить порушити кримінальну справу проти Луценка.

Він повідомив, що на протязі 10 днів Генпрокуратура повинна розглянути заяву і відповідним чином відреагувати на неї, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко хоче, щоб проти Луценка порушили кримінальну справу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути