Ексклюзиви
субота, 14 листопада 2009 17:41

Тимошенко хоче возити газ з Японії та Південної Кореї

Тимошенко хоче возити газ з Японії та Південної Кореї

Прем"єр Юлія Тимошенко доручила Мінпаливенерго невідкладно вирішити питання розміщення терміналу для прийому скрапленого газу в одному з портів країни.

Про це вона сказала в Сєверодонецьку Луганської області.

"Мінпаливенерго - з"ясовуйте, де ми можемо розмістити термінал з прийому скрапленого газу. Створюйте консоціум і терміново починайте цей процес", - сказала Тимошенко.

При цьому прем"єр пообіцяла "повну підтримку" уряду в цьому питанні, зокрема, щодо відведення земельної ділянки і в залученні необхідних фінансових ресурсів.

"Сьогодні ситуація на ринку така, що стають вигідними поставки скрапленого газу. У нас є пропозиції від Південної Кореї і Японії і можна залучати їх як учасників. Але тут треба порахувати і, можливо, зробити це на корпоративній основі силами наших хімічних підприємств, забезпечивши їм рівний доступ", - зазначила вона.

При цьому в ході наради гендиректор Одеського припортового заводу Валерій Горбатко повідомив, що існує можливість поставок скрапленого газу з Катара, Кувейта та Об"єднаних Арабських Еміратів.

За матеріалом Интерфакс-Украина

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко хоче возити газ з Японії та Південної Кореї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути