понеділок, 07 вересня 2009 15:57

Тимошенко хоче безвізовий режим з Канадою

Тимошенко хоче безвізовий режим з Канадою

Україна сподівається на скасування візового режиму з Канадою, заявила прем"єр Юлія Тимошенко.

Про це вона сказала під час зустрічі зі спікером Палати громад Канади Пітером Міллікеном у понеділок у Києві.

"Ми плануємо обговорити весь спектр нашої співпраці й весь спектр питань, які хвилюють як Україну, так і Канаду, включаючи візовий режим, яке є досить непростим питанням", - заявила Тимошенко.

"Україна зробила всі кроки на шляху до того, щоб скасувати візовий режим для громадян Канади і він на сьогодні не діє для них. Ми б хотіли, щоб точно такі ж кроки були зроблені й стосовно України", - зазначила вона.

У свою чергу, Міллікен сказав, що новою сферою співпраці може стати туризм, оскільки, на його думку, "люди, які приїжджають до країни і бачать тут багато чудового, хочуть повертатися сюди знову і знову й розвивати тут свій бізнес".

"Тому туризм сприятиме поліпшенню торгівельних відносин двох країн", - сказав він.

Тимошенко ж висловила надію і на те, що ще до кінця поточного року робочі групи двох країн підготують проекти для обговорення ідеї створення спільної зони вільної торгівлі між Україною й Канадою.

"Створення і підписання всіх необхідних документів щодо зони вільної торгівлі між Україною та Канадою і... ми могли б уже на початку наступного року почати обговорення після того, як будуть підготовлені відповідні проекти для подальших напрацювань", - заявила прем"єр.

Вона повідомила, що наприкінці вересня має відбутися візит міністра економіки Канади до України. "І, враховуючи, що приїжджає велика бізнес-команда разом із міністром економіки, мабуть, дійсно буде шанс суттєво прискорити наші бізнеси-відносини", - сказала Тимошенко.

Вона також висловила надію на те, що проекти про збільшення товарообігу могли б бути підготовлені ще до кінця поточного року для того, щоб уже на початку наступного року сторони могли їх детально обговорювати, – і товарообіг між двома країнами міг би розвиватися ще швидше й масштабніше, ніж зараз.

Міллікен же відзначив, що незабаром може відбутися візит української парламентської делегації до Канади, а також запросив Тимошенко відвідати Канаду незабаром, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко хоче безвізовий режим з Канадою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути