вівторок, 13 квітня 2010 15:37

Тимошенко готується до реваншу над Януковичем

Тимошенко готується до реваншу над Януковичем

Лідер української опозиції, екс-прем"єр Юлія Тимошенко має намір поборотися за владу на чергових парламентських виборах у 2012 році і взяти реванш над своїм багаторічним опонентом Віктором Януковичем, обраним Президентом країни.

Про це вона заявила в інтерв"ю іноземним журналістам.

"Ми зобов"язані зібрати всі демократичні, патріотичні сили, всіх сильних політиків, які хочуть повернути Україну на логічний проєвропейський шлях розвитку, і, як мінімум, у 2012 році, коли будуть чергові парламентські вибори, все-таки привести до парламенту стабільну парламентську більшість, яка зможе продовжити шлях демократизації України", - сказала Тимошенко.

Лідер БЮТ обіцяє "безумовно" повторити похід за президентським мандатом і постарається наблизити дату виборів президента. Вона відмовилася конкретизувати плани, сказавши, що "час покаже".

Екс-прем"єр вкотре розкритикувала Президента за суперечливе з юридичної точки зору формування парламентської більшості як фракціями, так і окремими депутатами, а також за плани нової влади створити на базі національної газотранспортної системи міжнародний консорціум, вважаючи це "тіньовою приватизацією".

"Ніякої слабкості в моїх діях не буде щодо незалежності України, розвитку демократії та захисту стратегічної власності країни ... Якщо Янукович буде піднімати руку на святе, то ми з конструктивної опозиції можемо перетворитися зовсім у неконструктивну, і я думаю, що він це дуже швидко відчує в своєму політичному житті", - пообіцяла Тимошенко.

Нагадаємо, що чергові парламентські вибори в Україні плануються на осінь 2012 року, а наступні вибори президента відбудуться на початку 2015 року. Конституція передбачає можливість імпічменту президента, але складність і відсутність опрацьованого механізму цієї процедури, на думку законодавців і юристів, не дає можливості позбавити президента влади.

Кореспондент
Зараз ви читаєте новину «Тимошенко готується до реваншу над Януковичем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути