вівторок, 19 серпня 2008 09:55

Тимошенко готує нову газову угоду з Росією

Кабінет міністрів України розробляє нову стратегічну угоду між Україною і Росією щодо формування цін на постачання російського газу та його транспортування територією України

Про це заявив радник прем"єр-міністра з енергетичних питань Олександр Гудима, повідомляє радіо "Свобода".

Гудима стверджує, що запропонована чинним Кабінетом міністрів угода буде прозорою і не матиме ніяких таємних пунктів чи протоколів, чим "грішив", на його думку, попередній уряд.

Натомість, колишній керівник "Нафтогазу України", народний депутат від Партії регіонів, заступник голови парламентського Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу Юрій Бойко відкидає звинувачення у "таємності" газових угод і наполягає на тому, що уряд Юлії Тимошенко в інтересах України має продовжити започатковані Кабміном Віктора Януковича зміни газових домовленостей.

Як відзначає радіостанція, у питанні: писати нову стратегічну угоду чи переписувати стару, уряду все одно доведеться шукати компроміс з російським "Газпромом".

"Після візиту Тимошенко до Москви і голови "Газпрому" Олексія Міллера до Києва узгодження позицій активізувалося", наголошує "Свобода". Переглянути треба 23 міжурядові протоколи, що регулюють газові відносини України та Росії, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко готує нову газову угоду з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути