Ексклюзиви
четвер, 24 жовтня 2013 18:43

Тимошенко має балотуватися в президенти - Держдеп США

Тимошенко має балотуватися в президенти - Держдеп США
Фото: AFP

У Держдепі США заявили, що Тимошенко повинна балотуватися в президенти, якщо захоче, і ніхто не може обмежити її в цивільних правах. Саме з цієї причини спостерігачі зробили самі критичні зауваження на минулих парламентських виборах.

США вважають, що немає ніяких перешкод для участі Юлії Тимошенко* у президентських виборах 2015 року. Про це на прес-конференції заявив співголова українсько-американської робочої групи з верховенства права, заступник керівника Бюро з питань демократії, прав людини і праці Державного департаменту США Томас Мелія (Thomas O. Melia), передають Коментарі.

"Ми не бачимо причин, з яких її політичні права були якимось чином обмежені. Не має бути ніяких перешкод для того, щоб вона була виборцем або кандидатом у будь-яких майбутніх українських виборах", - зазначив він.

За словами Мелія, "це одна з причин, чому американські спостерігачі зробили висновок, що минулі парламентські вибори в Україні були недосконалими, зокрема обмеження права участі в них".

На питання, від кого залежить вирішення проблеми Тимошенко, Він відповів: "Президент Янукович сказав, що хоче знайти спосіб вирішити це питання до Вільнюса. У нього дуже серйозний вплив у цій країні. Він також сказав, що хоче, щоб у Верховній Раді був досягнутий консенсус у цьому питанні. Які б не були подробиці цього процесу, ми хочемо, щоб питання Тимошенко було вирішене до Вільнюського саміту 28 листопада".

"Дипмісія Кокса - Кваснєвського від ЄС намагається вирішити проблему Тимошенко вже більше року. Ми підтримуємо цю місію і підтримаємо те рішення, якого вони досягнуть. Знаю, що вони знову повинні повернутися сюди наступного тижня. Ми сподіваємося, що рішення буде знайдено краще швидше ніж пізніше. Ми б хотіли бачити, що Тимошенко звільнять для надання медичної допомоги або ще як-то, як буде прийнятно для українського політикуму. Ми завжди говорили, що це виглядає як політичне переслідування і що вона не повинна бути укладена", - заявив він.

Мелія також зазначив, що США підтримають "досягнення згоди між ЄС і Україною щодо підписання Угоди про асоціацію, тому що це буде добре для України, добре для всього регіону".

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко має балотуватися в президенти - Держдеп США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

128

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути