пʼятниця, 02 липня 2010 13:28

Тимошенко буде битися за Макаренка у Верховному суді

Тимошенко буде битися за Макаренка у Верховному суді

БЮТ оскаржить у Верховному Суді України рішення Апеляційного суду Києва, який залишив під вартою екс-голову Держмитслужби Анатолія Макаренка.

Про це заявила лідер опозиції Юлія Тимошенко, коментуючи постанову суду.

"Наша команда разом з адвокатами буде звертатися до Верховного Суду, щоб оскаржити сьогоднішню постанову Апеляційного суду Києва", - сказала екс-прем"єр.

Вона також переконана, що судді Апеляційного суду столиці отримали вказівку залишити колишнього головного митника під вартою.

"Вони отримали вказівку на це рішення суду. По суті, в українських судах для Макаренка й інших громадян захисту не існує", - сказала Тимошенко.

У свою чергу адвокат Макаренка Євген Солодко заявив, що постанову Печерського суду щодо екс-голови Держмитслужби можна оскаржити у Верховному суді, хоча й визнав, що це буде не просто зробити.

"Ми підемо до Верховного Суду, ми будемо боротися. Не повинно бути таких рішень", - сказав він.

"Печерський суд повинен був своє рішення обґрунтувати. Я до сих пір не можу зрозуміти, чим керувався Печерський суд, заарештовуючи Макаренка. Я вважаю і переконаний, що воно (рішення) безпідставне", - сказав адвокат.

11 червня голова СБУ Валерій Хорошковський заявив, що Служба безпеки України порушила кримінальну справу за фактом нанесення державі Україна збитків у зв`язку з рішенням Стокгольмського арбітражу за позовом компанії "РосУкрЕнерго" до НАК "Нафтогаз України".

Печерський районний суд Києва 24 червня виніс постанову про обрання щодо Анатолія Макаренка запобіжного заходу у вигляді арешту терміном на два місяці.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко буде битися за Макаренка у Верховному суді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути