четвер, 22 липня 2010 11:21

Тігіпко використає реформаторський досвід Грузії

Тігіпко використає реформаторський досвід Грузії

Грузії вдалася досить багато зробити в плані економічних реформ, і частину її досвіду можливо застосувати і в Україні. Про це заявив віце-прем"єр-міністр, лідер партії "Сильна Україна" Сергій Тігіпко, повідомляє прес-служба політика.

За його словами, Грузія займає високе 11 місце в світі за умовами ведення бізнесу. "Наприклад, дозвіл на будівництво там видається максимум за 10 днів. Є випадки, коли це робиться за 3 дні. Відчувається, що держава зацікавлена в тому, щоб інвестори приходили і вкладали реальні гроші", - повідомив Тігіпко.

Також, за словами лідера "Сильної України", вітчизняним фахівцям цікавий досвід Грузії в податковій сфері, який може бути використаний в ході доопрацювання Податкового кодексу. "В Грузії всього шість податків. Фіскальне навантаження на бізнес складає 26 відсотків, а це більш ніж в два рази нижче за українські показники", - відзначив політик.

Тігіпко також підкреслив раціональність системи фінансування державних послуг для населення.

"В Грузії гроші ходять за людьми. Тобто, при фінансуванні школи або лікарні державні кошти виділяються залежно від кількості учнів або хворих. Ця система дозволяє ефективніше витрачати бюджетні ресурси, не розпилювати їх", - сказав Тігіпко.

"Такі швидкі і кардинальні перетворення, які вдалося провести Грузії, вимагають колосальної політичної волі і зусиль, - відзначив політик. - "Сильна Україна" має намір вивчити досягнення Грузії з тим, щоб використовувати їх при просуванні ліберальних реформ в регіонах нашої країни", - відзначив Тігіпко.

Зараз ви читаєте новину «Тігіпко використає реформаторський досвід Грузії ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути