Ексклюзиви
четвер, 03 грудня 2009 11:54

Тігіпко похвалив Порошенка за діалог з Лавровим

Тігіпко похвалив Порошенка за діалог з Лавровим

Кандидат на пост президента України Сергій Тігіпко висловив підтримку зусиллям міністра закордонних справ Петра Порошенка та інших дипломатів для відновлення довіри між зовнішньополітичними відомствами України і Росії.

Як повідомили в прес-службі політика, так він прокоментував підсумки зустрічі міністрів закордонних справ України і Росії Петра Порошенка і Сергія Лаврова в Афінах 1 грудня.

У рамках переговорів, зокрема, обговорювалася перспектива усунення бар"єрів у взаємній торгівлі. Сторони домовилися розпочати поступовий відхід від практики застосування "чорних списків" експортних товарів.

"Українське зовнішньополітичне відомство, мабуть, вперше взяло правильну ноту в діалозі з Росією", - сказав Тігіпко.

"Протягом останніх кількох років МЗС не тільки не прагнуло згладити українсько-російські протиріччя, але робило все, щоб їх максимально загострити. Показово, що колишній глава міністерства Володимир Огризко так жодного разу і не відвідав Москву з офіційним візитом", - зазначив кандидат у президенти.

На антиукраїнські випади російських політиків необхідно жорстко реагувати

На його думку, одних кроків МЗС замало, оскільки президент Віктор Ющенко і деякі його соратники в РНБО продовжують робити все можливе для загострення відносин.

"Звичайно, на відверті антиукраїнські випади деяких російських політиків необхідно реагувати, і реагувати жорстко. У Москві любителів спекулювати на проблемах двосторонніх відносин не менше, ніж у Києві. Але МЗС має бути тим відомством, яке гасить конфлікти, а не розпалює їх", - підкреслив Тігіпко.

Нагадаємо, що 27 листопада під час чату на Корреспондент.net, відповідаючи на запитання, чи підтримуєте Ви політику, що проводиться президентом Росії, Тігіпко сказав: "Стосовно України - ні. Бо вона щодо нас дуже жорстка, і я вважаю, що наша команда неадекватна щодо жорсткості російської.

Ми програємо конкуренцію. Стосовно Росії - так. Вони збудували жорстку владу і централізували її. Вважаю, в Росії по-іншому не можна. Що стосується зовнішньої політики Росії, то занадто багато надії на "газову дипломатію".

Нагадаємо, 1 грудня під час зустрічі в Афінах у рамках 17-го засідання Ради Міністрів ОБСЄ, міністри закордонних справ України і Росії Петро Порошенко і Сергій Лавров домовилися розпочати роботу з врегулювання ситуації з переміщенням транспорту Чорноморського флоту РФ і погодити його документальну процедуру.

Крім того, Порошенко і Лавров домовилися щодо поступового відходу від практики застосування заборони в"їзду в наші країни окремим громадянам.

За матерiалами: УНІАН
Зараз ви читаєте новину «Тігіпко похвалив Порошенка за діалог з Лавровим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути