четвер, 03 квітня 2014 17:21

Тігіпко почав піаритись на статусі російської мови

Тігіпко почав піаритись на статусі російської мови
Фото: espreso.tv

Кандидат в президента, "регіонал" Сергій Тігіпко разом з депутаткою від ПР Світланою Фабрикант вніс до парламенту законопроект, який передбачає надання російській мові статусу офіційної.

Про це Тігіпко повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Ми добиваємося того, щоб російськомовним громадянам в нашій країні було так само зручно отримати освіту, а також спілкуватися з органами влади, як і україномовним", - зазначив він.

Тігіпко зауважив, що цей законопроек т- лише перший крок, оскільки у його передвиборчій програмі пункт про державний статус російської мови - один із головних.

"Ігнорувати інтереси російськомовних громадян, яких в Україні 14 мільйонів, не можна: це посилює напругу в суспільстві, загрожує розколом країни і втратою державного суверенітету. Буде справедливо і правильно надати російській мові статус офіційної. Це відображає реальну мовну ситуацію в Україні. При цьому українська мова залишиться державною мовою, обов'язковою у використанні державними органами", - зазначив політик.

Тігіпко переконаний, що перезавантаження мовної політики допоможе врегулювати гостру ситуацію і усуне підгрунтя для постійно виникаючих спекуляцій на тему мови.

Зараз ви читаєте новину «Тігіпко почав піаритись на статусі російської мови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути