вівторок, 25 жовтня 2011 13:12

Тігіпко хоче, аби при владі було більше жінок

Тігіпко хоче, аби при владі було більше жінок

Міністр соціальної політики готується запропонувати статеве квотування у передвиборчих списках.

Віце-прем'єр-міністр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко вважає, що гендерне питання для України набуває особливого значення, повідомляє прес-служба Кабміну.

Зі слів Тігіпка, в цілому українське гендерне законодавство вже відповідає європейським нормам, проте міністр підкреслив, що за деякими параметром Україні ще треба працювати. Зокрема, він навів приклад з народними депутатами.

"Серед народних депутатів України всього 32 жінки (7,4%), у той час як у європейських країнах цей показник становить 22%. Тільки в місцевих радах, як зауважив чиновник, ситуація дещо краще: там представництво жінок досягає 37%", - сказав Тігіпко, забувши, водночас, згадати про те, що серед міністрів взагалі відсутні жінки.

Разом з тим, міністр нагадав, що в уряді готується законопроект, яким буде запропоновано квотування представництва жінок у передвиборчих списках політичних партій.

Нагадаємо, що раніше, після формування уряду, прем'єр-міністр Микола Азаров пояснив відсутність в українському Кабміні жінок-міністрів тим, що жінкам не місце в уряді, бо, мовляв, "не жіноча це справа - проводити реформи в Україні".

Зараз ви читаєте новину «Тігіпко хоче, аби при владі було більше жінок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути