пʼятниця, 24 липня 2009 08:51

Тігіпко: Базування ЧФ в Криму залежить від самої Росії

Тігіпко: Базування ЧФ в Криму залежить від самої Росії
Колишній радник прем"єр-міністра України, бізнесмен Сергій Тігіпко вважає, що питання продовження терміну базування Чорноморського флоту в Криму залежить від самої Росії.

Про це він заявив на прес-конференції в Сімферополі.

"Що стосується виведення військ, це, перш за все, відноситься до самої Росії... Росія повинна зробити якусь пропозицію. Якщо ця пропозиція буде економічно і політично вигідною Україні, то Україна може погоджуватися з цим. Якщо це не буде економічно і політично вигідно, то у 2017-му флот піде", - сказав Тігіпко.

За його словами, на випадок виведення ЧФ українським властям слід було б підготувати економічну програму розвитку Севастополя, оскільки в місті можуть виникнути соціальні проблеми через звільнення людей, які працюють в структурах російського флоту.

"Якщо флот йтиме, до цього часу треба мати дуже сильну економічну програму по Севастополю. Я вважаю, що декілька років на це (знадобиться). Потрібні будуть сильні інвестиції, які створять нові робочі місця і зможуть вирішити певні соціальні проблеми", - відзначив Тігіпко.

"Найлогічніше, що є - зробити з Севастополя фактично місто-курорт", - заявив політик. У зв"язку з цим Тігіпко вважає недоцільним будівництво у Севастополі вугільного терміналу, який може знизити туристичну привабливість міста, уточнивши, що на чорноморському узбережжі достатньо альтернативних місць для такого проекту.

Нагадаємо, що Москва має намір запропонувати Києву продовжити терміни перебування Чорноморського флоту в Криму після 2017 року.

МЗС підкреслює незмінність позиції України щодо необхідності виведення з її території Чорноморського флоту РФ в 2017 році. За підрахунками МЗС України виведення Чорноморського флоту Росії з української території займе близько 5-6 років.

За матеріалами: УНІАН, Інтерфакс-Україна
Зараз ви читаєте новину «Тігіпко: Базування ЧФ в Криму залежить від самої Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути