пʼятниця, 13 листопада 2009 12:41

Тігіпко: Якщо ми не приватизовуємо газову трубу, її відберуть за борги

Тігіпко: Якщо ми не приватизовуємо газову трубу, її відберуть за борги

Росія прагне зафіксувати вигідні їй умови контракту між "Газпромом" і НАК "Нафтогаз України" на міждержавному рівні, які дозволять їй в майбутньому заявити свої права на українську газотранспортну систему, вважає кандидат в президенти України Сергій Тігіпко.

Так Тігіпко прокоментував російський проект нової газової угоди, яка з"явилася у ЗМІ, між Україною і Росією, повідомляє його прес-служба в п"ятницю.

Цей документ гарантує недоторканність власності РФ на території України, зокрема об"єктів ГТС.

При цьому проект угоди строком до 2031 року передбачає добровільну відмову України від імунітету відносно своєї власності. Всі міждержавні договори по газу з моменту набуття чинності вказаного документа припиняють свою дію.

"По суті, цей проект допускає можливість передачі української газотранспортної системи Росії. Адже статус міжнародних угод - вищий за національне законодавство.

Величезні штрафні санкції за недобір газу можуть служити вагомою підставою для "Газпрому" претендувати на українську трубу.

"Я підтримаю прозору приватизацію газотранспортної системи і спільне з Росією і Європою управління нею, але у жодному випадку не захоплення труби", - відзначив політик.

Крім того, ліквідація існуючих міжурядових угод позбавить Україну останніх аргументів на користь перегляду невигідних країні газових контрактів.

"Російський проект договору не може служити навіть початковою точкою майбутніх переговорів", - заявив Тігіпко, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Тігіпко: Якщо ми не приватизовуємо газову трубу, її відберуть за борги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути