пʼятниця, 25 вересня 2020 14:07

Тетяні Чорновол скасували арешт

Тетяні Чорновол скасували арешт
Суд пом'якшив запобіжний захід Тетяні Чорновол. Фото: "РБК-Україна"

Суд змінив запобіжний захід для екснардепки Тетяни Чорновол, яка підозрюється у вбивстві. З-під нічного домашнього арешту її відпускають на особисте зобов'язання.

Про це повідомила в коментарі "Укрінформу" її адвокатка Ірина Кузіна.

"Вчора розглянули це питання, і Чорновол змінили запобіжний захід на особисте зобов'язання. Був наданий перелік свідків, з якими вона не може спілкуватися. Щодо території спілкування – вона не обмежена по Україні. Тільки за кордон не може виїжджати".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тетяні Чорновіл шиють ще одну справу

Водночас Чорновол заявила, що їй заборонили відвідувати приміщення колишнього офісу Партії регіонів у Києві, у підпалі якого її підозрюють, інформує "5 канал".

"Тепер у мене новий запобіжний захід – це особисті зобов'язання. Чому знову так – процесуально іншого виходу насправді не було, тому що згідно з КПК, максимальний домашній арешт може бути 6 місяців. Які вже минули. Такі трошки веселенькі зобов'язання. Справа досить невесела, але тут, правда, сміх крізь сльози. Це мені зараз дасть можливість займатись, до речі, виборами, я ж член "ЄС", зараз вибори, і я зможу їздити по регіонах, займатись агітацією", – розповіла Тетяна.

10 квітня ДБР прийшло до Чорновол додому з обшуками. Йдеться про кримінальне провадження щодо подій 18 лютого 2014-го в центрі Києва, коли вона з групою осіб влаштувала підпал офісу однієї з політпартій, що призвело до загибелі чоловіка, який був усередині будівлі. Зрештою Чорновол повідомили про підозру у вбивстві.

Під час слідчих дій у неї вдома знайшли пістолет, автомат і ніж.

16 квітня Печерський суд обрав Чорновол запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. А 24 квітня Київський апеляційний суд змінив його на нічний домашній арешт.

Тетяна Чорновол - нардепка 8-го скликання ВР, журналістка і громадська діячка, екскореспондентка видань "Лівий берег", "Українська правда", "Обозреватель".

Зараз ви читаєте новину «Тетяні Чорновол скасували арешт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути